ویروس HPV (اچ پی وی) چیست؟ انواع ویروس HPV

  • Home
  • -
  • عمومی
  • -
  • ویروس HPV (اچ پی وی) چیست؟ انواع ویروس HPV
ویروس HPV (اچ پی وی) چیست؟ انواع ویروس HPV

ویروس HPV چیست؟

ویروس HPV یکی از شایع‌ترین عفونت‌های دستگاه تناسلی است که معمولا از طریق رابطه جنسی منتقل می‌شود. انواع مختلفی از ویروس HPV وجود دارد که برخی از انواع آن می‌توانند باعث مشکلات سلامتی مانند زگیل تناسلی و انواع سرطان شوند. در عین خطرناک و مسری بودن این ویروس، خوشبختانه واکسن‌ HPV وجود دارد که می‌تواند از بروز این مشکلات مخصوصا در خانم‌ها جلوگیری کند. این  بیماری ویروسی است ،که از طریق تماس جنسی منتقل می شود وهر دو طرف را مبتلا می کند. در این بیماری ضایعات پوستی به شکل برآمدگی های تو پر و کوچک در پوست یا مخاط ناحیه تناسلی ایجاد می کند که درد یا خارش ندارند.

شیوع ویروس HPV  چگونه است ؟

 این ویروس شایع‌ترین عفونت مقاربتی است. در حال حاضر شیوع این ویروس بیش تر از 8 درصد در ایران  می باشد، همچنین تقریباً 80 میلیون آمریکایی HPV دارند. وسالانه حدود 14 میلیون به این ویروس مبتلا می شوند.

HPV مسئول موارد زیر است: 

  • تقریباً تمام موارد زگیل تناسلی و سرطان دهانه رحم
  • 90 درصد سرطان های مقعد
  • 78 درصد سرطان های واژن
  • 25 درصد سرطان های فرج
  • 50 درصد سرطان های آلت تناسلی
  • 60 درصد سرطان های اوروفارنکس (سرطان های پشت گلو از جمله قاعده زبان و لوزه ها)

چند نوع ویروس HPV وجود دارد ؟

بیش از 100 نوع HPV وجود دارد. بیش از 40 نوع آن عفونت دستگاه تناسلی را موجب می شود از آنجایی که برخی از آنها احتمالاً عوارض بیشتری نسبت به سایرین ایجاد می کنند، انواع آن به عنوان HPV کم خطر و پرخطر طبقه بندی می شوند. انواع کم خطر نمی توانند باعث سرطان دهانه رحم شوند و قابل درمان هستند. انواع پرخطر می توانند باعث ایجاد سلول های غیرطبیعی در دهانه رحم شوند که در صورت عدم درمان می توانند به سرطان تبدیل شوند.

ویروس های HPV نوع 16 و 18 دو نوع ویروس سرطان زا هستند ،که مسئول حدود 70% موارد سرطان دهانه رحم هستند. نوع های 31، 33، 45، 52 و 58 با هم حدود 15% موارد سرطان دهانه رحم را شامل می شوند. ویروس HPV نوع 6 و 11 کم خطر بوده و سرطان زا نمی باشند و موجب زگیل تناسلی می شوند.

چگونه پخش می شود؟

یکی از راه های انتقال ویروس اچ پی وی در مردان و زنان ، داشتن رابطه جنسی محافظت نشده است. شما می توانید با داشتن رابطه جنسی واژینال، مقعدی یا دهانی با فردی که این ویروس را دارد، به HPV مبتلا شوید. بیشتر در حین رابطه جنسی واژینال یا مقعدی پخش می شود. همچنین از طریق تماس نزدیک پوست به پوست در طول رابطه جنسی پخش می شود. یک فرد مبتلا به HPV می تواند عفونت را به فردی منتقل کند حتی اگر هیچ علامت یا علامتی نداشته باشد.

اگر از نظر جنسی فعال هستید، می توانید به HPV مبتلا شوید، حتی اگر تنها با یک نفر رابطه جنسی داشته باشید. شما همچنین می توانید علائم را سال ها پس از رابطه جنسی با فردی که به عفونت مبتلا است، ایجاد کنید. این موضوع باعث می شود که تشخیص این که برای اولین بار چه زمانی آن را دریافت کرده اید دشوار است.

آیا HPV باعث مشکلات سلامتی می شود؟

در بیشتر موارد ، HPV خود به خود در عرض دو سال بدون مشکل سلامتی از بین می رود. اما زمانی که HPV از بین نرود، می تواند باعث مشکلات سلامتی مانند زگیل تناسلی و سرطان شود.

زگیل تناسلی معمولاً به صورت یک برآمدگی کوچک یا گروهی از برجستگی ها در ناحیه تناسلی ظاهر می شود. آنها می توانند کوچک یا بزرگ، برجسته یا مسطح یا به شکل گل کلم باشند. معمولاً می تواند زگیل ها را با نگاه کردن به ناحیه تناسلی تشخیص دهد.

چگونه می توانم از مشکلات سلامتی ناشی از HPV  جلوگیری کنم؟
  • واکسن بزنید ، واکسن HPV ایمن و موثر است. هنگامی که در گروه های سنی توصیه شده تجویز شود، می تواند از بیماری ها (از جمله سرطان) ناشی از HPV محافظت کند.
  • غربالگری سرطان دهانه رحم را انجام دهید، غربالگری معمول برای زنان 21 تا 65 ساله می تواند از سرطان دهانه رحم جلوگیری کند.
چه کسانی باید واکسن HPV را دریافت کنند؟

واکسیناسیون HPV را برای موارد زیر توصیه می شود:

همه نوجوانان (از جمله پسران و دختران) در سن 11 یا 12 سالگی می توانند واکسیناسیون را شروع کند. واکسیناسیون برای افراد بالای 26 سال توصیه نمی شود. با این حال، برخی از بزرگسالان 27 تا 45 ساله که قبلاً واکسینه نشده اند، ممکن است در مورد خطر ابتلا به عفونت های جدید HPV و مزایای احتمالی واکسیناسیون، تصمیم به دریافت واکسن HPV بگیرند. واکسیناسیون HPV در این محدوده سنی سود کمتری دارد. اکثر بزرگسالان فعال جنسی قبلاً در معرض HPV قرار گرفته اند، اگرچه لزوماً همه انواع HPV هدف واکسیناسیون نیستند.

ویروس HPV
عفونت‌دستگاه تناسلی

 

چگونه بفهمم که HPV دارم؟

هیچ آزمایشی برای تشخیص “وضعیت HPV” یک فرد وجود ندارد. همچنین، هیچ آزمایش HPV تایید شده ای برای یافتن HPV در دهان یا گلو وجود ندارد.

تست های HPV وجود دارد که می تواند سرطان دهانه رحم را غربالگری کند. فقط از این آزمایش ها برای غربالگری زنان 30 ساله و بالاتر استفاده می کنند. تست HPV برای غربالگری مردان، نوجوانان یا زنان زیر 30 سال توصیه نمی شود.

اکثر افراد مبتلا به HPV نمی دانند که به این عفونت مبتلا هستند. برخی از افراد با ابتلا به زگیل تناسلی متوجه می شوند که HPV دارند. زنان ممکن است زمانی که نتیجه غیرطبیعی تست پاپ اسمیر را  (در طول غربالگری سرطان دهانه رحم) دریافت کنند، متوجه شوند که به HPV مبتلا هستند. برخی دیگر ممکن است زمانی متوجه شوند که مشکلات جدی تری از HPV مانند سرطان ایجاد کرده باشند.

آیا می توان از HPV و زگیل های تناسلی پیشگیری کرد؟

بهترین روش پیشگیری از زگیل های تناسلی  یا هر نوع بیماری منتقله از راه جنسی دیگر  ،عدم داشتن رابطه جنسی و یا تماس جنسی پوست به پوست است. اگر رابطه جنسی دارید، آن را محافظت شده انجام دهید. از کاندوم استفاده کنید. کاندوم می تواند باعث کاهش خطر بروز زگیل تناسلی شود، اما از کل ناحیه تناسلی در برابر تماس پوست با پوست محافظت نمی کند.

  • قبل از برقراری رابطه جنسی با کسی، با او درباره ی بیماری های منتقله از راه جنسی صحبت کنید. به یاد داشته باشید که فرد بدون آگاهی از بیماری خود می تواند آلوده شود.
  • اگر علائم بیماری های آمیزشی را دارید، رابطه جنسی نداشته باشید.
  • با کسی که علائمی دارد یا ممکن است در معرض بیماری های آمیزشی قرار داشته باشد، رابطه جنسی نداشته باشید.
  • داشتن چندین شریک جنسی باعث افزایش خطر ابتلا به عفونت می شود

علائم HPV چیست؟

HPV که بر اندام تناسلی شما تأثیر می گذارد معمولاً علائمی ایجاد نمی کند. هنگامی که علائم ظاهر می شوند، شایع ترین علامت ویروس زگیل در ناحیه تناسلی شماست. زگیل تناسلی توده های خشن و شبیه گل کلم هستند که روی پوست شما رشد می کنند. ممکن است هفته ها، ماه ها یا حتی سال ها پس از آلوده شدن شما به HPV ظاهر شوند.

آزمایش ویروس پاپیلومای انسانی (HPV):

آزمایش HPV بخشی از غربالگری دهانه رحم است. دقت کنید که هیچ آزمایش خونی برای HPV وجود ندارد.در طول غربالگری دهانه رحم، نمونه کوچکی از سلول ها از دهانه رحم گرفته می شود و از نظر HPV بررسی می شود.

غربالگری برای همه زنان و افراد دارای دهانه رحم در سنین 25 تا 64 ارائه می شود. این غربالگری به محافظت از افراد در برابر سرطان دهانه رحم کمک می کند.برخی از کلینیک های سلامت جنسی ممکن است غربالگری مقعدی را برای مردانی که در معرض خطر بالاتر ابتلا به سرطان مقعد هستند، مانند مردانی که با مردان رابطه جنسی دارند، ارائه دهند.

چگونه از خود در برابر ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) محافظت کنیم؟

شما نمی توانید به طور کامل از خود در برابر HPV محافظت کنید، اما مواردی  وجود دارد که می تواند کمک کننده باشد. دو راه مهم حفاظتی از ویروس در زیر بیان شده است:

  • کاندوم ها می توانند از شما در برابر HPV محافظت کنند، اما تمام پوست اطراف اندام تناسلی شما را نمی پوشانند، بنابراین شما به طور کامل محافظت نمی شوید.
  • واکسن HPV از شما در برابر انواعی از HPV که بیشتر باعث موارد زگیل تناسلی و سرطان دهانه رحم و همچنین برخی سرطان های دیگر می شوند، محافظت می کند. دقت داشته باشید که واکسن در برابر همه انواع HPV از شما محافظت نمی کند.

بیشتر بخوانید : 7 راه موثر برای جلوگیری از ابتلا به ویروس اچ پی وی


Reference

www.khabaronline.ir

www.healthline.com

www.cdc.gov

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *