رژیم غذایی سندروم متابولیک:
مدت مطالعه مقاله : ۸ دقیقه
سندروم متابولیک که سندرم X نیز نامیده می شود، ترکیبی از شرایطی است که خطر ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت نوع ۲، بیماری قلبی و سکته را افزایش می دهد.
سندروم متابولیک زمانی اتفاق می افتد که شما سه یا بیشتر از شرایط زیر را داشته باشید:
– فشار خون ۱۳۰ به روی ۸۵ میلیمتر جیوه یا بیشتر؛
– قند خون ۱۰۰ میلیگرم/ دسیلیتر یا بیشتر؛
– چربی اظافی دور کمر
– سطح گلیسرید خون ۱۵۰ میلیگرم بر دسیلیتر یا بیشتر؛
– سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL)
انجمن قلب آمریکا ( AHA ) تخمین می زند که تقریباً ۲۳ درصد از افراد بالغ در ایالات متحده دارای سندروم متابولیک هستند. خبر خوب این است که شما می توانید با انتخاب سبک زندگی روزانه سالم ، خطر این بیماری را کاهش دهید و حتی آن را معکوس کنید.
در واقع، پزشکان تغییر رژیم غذایی و ورزش را به عنوان اولین اقدام برای سندرم متابولیک توصیه می کنند. حتی اگر دارو مصرف می کنید، این تغییرات ساده در شیوه زندگی برای یک نتیجه سالم حیاتی هستند.
غذاهای شیرین شامل کربوهیدرات های ساده و تصفیه شده هستند. یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات ممکن است به کاهش وزن و بهبود کنترل قند خون کمک کند. همچنین ممکن است به پیشگیری از دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی کمک کند شکر اغلب با نام های شیمیایی خود در غذاها و نوشیدنی ها پنهان می شود. به عنوان مثال، شکر سفره ممکن است با نام شیمیایی ساکارز ذکر شود. سایر قندها عبارتند از :
کربوهیدرات های تصفیه شده و فرآوری شده زیر را در رژیم غذایی خود کاهش دهید:
یک مطالعه کوچک نشان داد که مصرف مقادیر زیاد نوشیدنی های رژیمی و غذاهای شیرین شده مصنوعی ممکن است سطح قند خون را افزایش دهد و خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد. شیرین کننده هایی مانند:
چربی های ترانس در روغن های مصنوعی نیمه هیدروژنه رایج هستند. بیشتر آنها به غذاهای فرآوری شده اضافه می شوند تا ماندگاری بیشتری داشته باشند. چربی های ترانس ممکن است سطح کلسترول ناسالم را افزایش داده و خطر بیماری قلبی و سکته را افزایش دهد.این چربی مضر با دیابت نوع ۲ نیز مرتبط است.
پرهیز از غذاهایی مانند:
یک متاآنالیز در سال ۲۰۱۵ نشان داد که کاهش سدیم در غذا می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. مصرف بیش از حد سدیم می تواند فشار خون را افزایش دهد. نمک حاوی سدیم است، اما غذاهایی که طعم نمکی ندارند نیز می توانند سرشار از سدیم باشند. شما به کمتر از ۱/۴ قاشق چایخوری نمک در روز نیاز دارید.
نمک خوراکی اضافه شده و غذاهایی که مقادیر زیادی سدیم دارند را محدود کنید، مانند:
افزودن فیبر بیشتر به رژیم غذایی می تواند به کاهش خطر بیماری قلبی و سکته کمک کند. فیبر سطح لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) را کاهش می دهد LDL. به عنوان “کلسترول بد” شناخته می شود. فیبر همچنین می تواند به تعادل سطح قند خون کمک کند. زنان باید حداقل ۲۵ گرم فیبر در روز و مردان باید حداقل ۳۸ گرم فیبر در روز بخورند.
غذاهای فیبری پیشنهادی عبارتند از:
غذاهای غنی از پتاسیم به تعادل فشار خون کمک می کنند. این ماده معدنی سالم برای قلب به مقابله با اثرات سدیم که فشار خون را افزایش می دهد، کمک می کند. این غذاهای سرشار از پتاسیم را به رژیم غذایی خود اضافه کنید:
اسیدهای چرب امگا ۳ به افزایش سطح کلسترول HDL کمک می کنند. آنها همچنین به حفظ سلامت قلب و عروق خونی شما کمک می کنند. این چربیهای سالم را میتوان در برخی از ماهیها و سایر غذاها یافت، مانند:
یک سبک زندگی سالم برای سندرم متابولیک شامل ورزش منظم، خواب کافی و مقابله با استرس است.
خوردن آگاهانه را تمرین کنید. برای آهستهتر غذا خوردن، از غذا خوردن جلوی تلویزیون یا کامپیوتر خودداری کنید. هر زمان که ممکن است با خانواده یا دوستان سر میز شام بخورید.