7 راه برای جلوگیری از HPV یا تشخیص زودهنگام آن

  • Home
  • -
  • عمومی
  • -
  • 7 راه برای جلوگیری از HPV یا تشخیص زودهنگام آن
7 راه برای جلوگیری از HPV یا تشخیص زودهنگام آن

عفونت HPV، یک عفونت ویروسی است که اغلب سبب ایجاد زگیل‌های پوستی یا مخاطی می‌شود. بیش از ۱۰۰ نوع ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) وجود دارد؛ بعضی از انواع عفونت‌های HPV باعث ایجاد زگیل شده و بعضی دیگر، مسبب انواع مختلفی از سرطان‌اند.

بیشتر عفونت‌های HPV به سرطان منجر نمی‌شوند، ولی بعضی از انواع HPV تناسلی می‌توانند باعث سرطان دهانه‌ ی رحم شوند. همچنین انواع دیگری از سرطان‌ها مثل: سرطان مقعد، پنیس (آلت تناسلی مذکر)، واژن، فرج و ناحیه‌ ی خلفی حلق (حلق دهانی) با عفونت HPV مرتبط هستند. این عفونت‌ها به طور عمده از راه مقاربت یا تماس پوستی منتقل می‌شوند. به کمک واکسن‌ها می‌توان از ابتلا به سویه‌هایی از HPV که بیشتر احتمال دارد موجب زگیل تناسلی یا سرطان دهانه‌ ی رحم شوند، پیشگیری کرد.

همانطور که گفته شد، برخی از گونه های HPV می توانند باعث سرطان شوند و برخی دیگر می توانند باعث زگیل تناسلی شوند. با دنبال کردن  مراحل موجود در این مقاله می توانید خطر ابتلا به هر دو مورد را کاهش دهید.

عفونت های منتقله از راه جنسی HPV بسیار شایع هستند و می توانند هم مردان و هم زنان را درگیر کنند. در واقع، بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) در سال 2018، بیش از 42 میلیون آمریکایی به HPV آلوده شده بودند و حدود 13 میلیون نفر  هم در آن سال به تازگی آلوده شدند.

اغلب اوقات، HPV بی ضرر است و خود به خود از بین می رود. اما از آنجایی که برخی از انواع HPV می توانند باعث ایجاد زگیل تناسلی شوند ، و برخی دیگر می توانند باعث تغییراتی در سلول ها شوند که در نهایت می توانند به سرطان تبدیل شوند مهم است که از خود در برابر انتقال HPV محافظت کنید. این هفت استراتژی می تواند در این راه به شما کمک کند.

1-واکسن HPV را برای جلوگیری از سرطان های مرتبط با HPV و زگیل تناسلی دریافت کنید:

واکسن HPV از تجمع و یا ایجاد ویروس‎هایی که عامل انواع سرطان‎های دهانه رحم، مقعد، ورودی واژن یا فرج است جلوگیری می‎کند. این واکسن همچنین قادر است از انواع زگیل‎های تناسلی نیز جلوگیری کند.

مرکز کنترل بیماری‎ها CDC جهت مصونیت در برابر انواع سرطان‎های ایجاد شده توسط پاپیلومای انسانی توصیه می‎کند افراد 11 تا 12 ساله دو دوز واکسن HPV دریافت کنند. دوز دوم 6 الی 12 ماه بعد باید دریافت شود.مصرف چهار دوزی گارداسیل در زنان به وسیله FDA از سال 2006 به منظور جلوگیری از سرطان دهانه‎ی رحم، زگیل تناسلی و نئوپلایم‎های شخصی از مهبل و واژن با منشا ویروس‎های 6، 11، 16، 18 ویروس پاپیلومای انسانی تایید شده است.

گارداسیل موجب ایجاد محافظت در ویروس‎های 16 و 18 به بیش از 70 درصد و نوع دیگر 6 و 11 به میزان 90 درصد می‎شود. این واکسن برای استفاده مردان نیز تایید شده است.

توصیه می شود که همه نوجوانان در سن 11 یا 12 سالگی ، قبل از هر گونه قرار گرفتن احتمالی در معرض گونه های منتقله از راه جنسی واکسینه شوند. این واکسن برای همه سنین 9 تا 45 سال تایید شده است همچنین توصیه می شود که نوجوانان و بزرگسالان تا سن 26 سالگی در صورتی که تمام دوزهای توصیه شده واکسن را در سنین پایین تر دریافت نکرده اند، واکسینه شوند.

2- از روابط جنسی ناپایدار پرهیز کنید:

تنها راه 100 درصد موثر برای جلوگیری از انتقال HPV پرهیز از هرگونه تماس جنسی از جمله رابطه جنسی دهانی، مقعدی و واژینال است. اگر در یک رابطه متعهد نیستید، و یا اگر در یک رابطه هستید اما برای داشتن رابطه جنسی آمادگی ندارید یا به هر دلیل دیگری ممکن است تصمیم بگیرید که از رابطه جنسی خودداری کنید، این مورد یکی از گزینه هایی است که می تواند به شما در جلوگیری از این ویروس کمک کند.

3-رابطه جنسی را در سنین پایین شروع نکنید:

هر چه سن شما در هنگام شروع رابطه جنسی کم تر باشد، در صورت قرار گرفتن در معرض این ویروس، خطر ابتلا به عفونت HPV بیشتر می شود. گروه سنی که بیشتر در  معرض شیوع عفونت 15  تا 25 سال است.

اگر قصد دارید در سنین جوانی رابطه جنسی داشته باشید، بهترین راه برای محافظت از خود این است که ابتدا واکسینه شوید. واکسن HPV در دو یا سه دوز، معمولاً طی 6 تا 12 ماه تجویز می شود. همچنین می توانید با استفاده از کاندوم از ابتدا تا انتها در طول هر برخورد جنسی، خطر ابتلا به HPV را کاهش دهید.

در حالت ایده آل، شما و شریک زندگیتان باید در مورد سابقه جنسی خود با یکدیگر صادق باشید. اما به خاطر داشته باشید که هر کسی می تواند HPV داشته باشد و ویروس را به شریک زندگی خود منتقل کند، حتی بدون هیچ علامت یا نشانه ای از عفونت را نداشته باشد.

4-در هر سنی، تعداد شرکای جنسی خود را محدود کنید:

یکی دیگر از استراتژی های پیشگیری از HPV محدود کردن تعداد شرکای جنسی است. هر چه تعداد شرکای جنسی بیشتر باشد، احتمال بیشتری برای تماس با HPV خواهید داشت. اما حتی یک شریک جنسی که در معرض HPV قرار گرفته است برای آلوده کردن شما کافی است. و هر چه شریک زندگی شما بیشتر باشد، خطر شما بیشتر است.

برخی از مطالعات نشان می دهد که خودداری از فعالیت جنسی برای چندین ماه قبل از رابطه جنسی با شریک جدید ممکن است خطر انتقال HPV را کاهش دهد. این خطر کاهش می یابد زیرا این مدت زمان باعث می شود تا عفونت HPV که در شما یا شریک بالقوه شما وجود دارد برطرف شود.

5-برای هر برخورد جنسی از کاندوم استفاده کنید:

اگر از نظر جنسی فعال هستید، استفاده از کاندوم می تواند به کاهش خطر انتقال HPV کمک کند. HPV از طریق تماس پوست به پوست منتقل می شود. از آنجایی که HPV می تواند مناطقی را که توسط کاندوم پوشانده نشده اند آلوده کند، کاندوم به طور کامل از شما در برابر HPV محافظت نمی کند، اما کاندوم به پیشگیری از HPV کمک می کند. هرگز از کاندوم استفاده مجدد نکنید و برای هر نوع فعالیت جنسی جدید در یک بازه زمانی از کاندوم جدید استفاده کنید

برای تقویت سیستم ایمنی خود یک سبک زندگی سالم را در پیش بگیرید:

در حالی که هیچ رژیم غذایی خاصی برای جلوگیری از عفونت HPV یا سرطان های مرتبط با HPV نشان داده نشده است، شواهدی وجود دارد که پیروی از یک رژیم غذایی سالم و گیاهی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی طبیعی، سیستم ایمنی را تقویت می کند و ممکن است در برابر ابتلا به حداقل برخی از آنها محافظت کند.

عفونت HPV

 

از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنید رژیمی که دارای چربی اشباع شده و قند کم و سرشار از میوه ها و سبزیجات باشد. همچنین ورزش منظم داشته باشید، سیگار نکشید و الکل بیش از حد مصرف نکنید. نگه داشتن بدن در فرم خوب به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند و یک سیستم ایمنی سالم بهتر می تواند با عفونت مبارزه کند.

برای تشخیص زودهنگام تغییرات پیش سرطانی ، در زنان غربالگری کنید:

در برخی از زنان، عفونت HPV منجر به دیسپلازی دهانه رحم یا تغییرات غیر طبیعی در سلول های دهانه رحم می شود. دیسپلازی دهانه رحم می تواند به سرطان دهانه رحم تبدیل شود، اما تشخیص زودهنگام و درمان می تواند به جلوگیری از وقوع آن کمک کند. برای غربالگری دیسپلازی دهانه رحم یا وجود عفونت HPV در دهانه رحم از دو آزمایش استفاده می شود:

1-تست پاپ اسمیر:

شامل جمع آوری سلول ها از دهانه رحم و بررسی آنها در زیر میکروسکوپ برای بررسی ناهنجاری ها است. (بیشتر بخوانید)

یکی از مشکلات تست پاپ اسمیر ، بررسی سلول ها توسط چشم انسان است که بررسی دقیق صدها سلول از بین هزاران سلول موجود در هر اسلاید تقریباً ناممکن است. برای افزایش صحت تست پاپ اسمیر مهم است که حداقل 5 روز از زمان پاک شدن بیمار از خون قاعدگی گذشته باشد، هیچگونه فوم و یا ژل ضد بارداری، تامپون، کرم واژینال، هر گونه درمان واژینال، لوبریکانت و مرطوب کننده 2-3 روز قبل از نمونه گیری استفاده نکرده باشد و حداقل 2 روز مقاربت جنسی نداشته باشد. اصطلاح reactive cellular changes در گزارش پاپ اسمیر ، به معنی آن است که یک ضایعه التهابی و یا عفونی در منطقه دهانه رحم وجود دارد.

2-تست، HPV :

به طور مشابه شامل جمع‌آوری سلول‌ها از دهانه رحم است، اما به جای سلول‌های غیرطبیعی، خود ویروس را بررسی می‌کند. تست HPV ابتلا به همه انواع زگیل تناسلی و سرطان دهانه رحم را تشخیص خواهد داد. همچنین حدود 90 درصد سرطان مقعد، 60 درصد سرطان واژن، 50 درصد سرطان فرج و 35 درصد سرطان آلت تناسلی مردان، با آزمایش HPV قابل تشخیص است.

نتایج تست HPV

در یک دسته بندی کلی، می‌توانیم نتایج آزمایش HPV را به مثبت و منفی تقسیم کنیم.

تست HPV مثبت:

نتیجه آزمایش HPV مثبت به این معنی است که فرد دارای یک نوع HPV پرخطر است. در بانوان این بدان معنا نیز هست که فرد در معرض ابتلا به سرطان دهانه رحم است. البته به معنایی نیست که فرد در حال حاضر سرطان دهانه رحم دارد، اما این یک علامت هشدار دهنده است که سرطان در آینده ممکن است ایجاد شود. البته جواب مثبت کاذب آزمایش HPV نیز ممکن است رخ دهد که احتمال آن کم است.

تست HPV منفی:

نتیجه آزمایش HPV منفی به این معنی است که فرد هیچ یک از انواع HPV را ندارد(در صورتی که جواب منفی کاذب نباشد).

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *