![روشی ساده برای جلوگیری از بروز سندروم متابولیک در کودکان](https://herberis.com/wp-content/uploads/2022/07/kazuend-geG4C3qyiG0-unsplash.jpg)
بررسی نتایج حاصل شده از 20 سال مطالعه قند و لیپید تهران نشان داد :
رژیم غذایی سالم می تواند از بروز سندروم متابولیک در کودکان جلوگیری کند .
طی دهه های اخیر و بدلیل تغییرات عمده در شیوه زندگی افراد ، شاهد افزایش جمعیت مبتلایان سندرم متابولیک و طبیعتا روند روبه رشد معلولیت ها ومرگ و میرهای ناشی از آن هستیم .
تعداد زیادی از کودکان و نوجوانان در سراسر جهان تحت تأثیر این سندرم قرار میگیرند که عمدتاً به دلیل افزایش مداوم شیوع چاقی و عادت به بیتحرکی است .
گروه کودکان و نوجوانان از جمله گروههای سنی بسیار آسیبپ ذیر در مقابل این بیماری به شمار می آیند زیرا ابتلای آنها منجر به کاهش راندمان آنها در بزرگسالی شده و باتوجه به فراوانی شیوع ، به کاهش بهره وری اجتماعی خواهد انجامید .لذا شناسایی عوامل ایجادکننده سندرم متابولیک میتواند از بابت یافتن راههای پیشگیری از آن حائز اهمیت باشد .
مرکز تحقیقات تغذیه پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم دانشگاه به تازگی توانسته است براساس نتایج حاصل از مطالعه قند و لیپید تهران ؛ اثرات تغذیه بر پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر در کودکان را اثبات کند .
با بررسی کیفیت رژیم غذایی و رابطه آن با سندرم متابولیک و اجزای آن در نوجوانان مشخص شد که پیروی از یک رژیم غذایی سالم طراحی شده به میزان ۶۵ درصد احتمال بروز سندرم متابولیک را کاهش میدهد .
معمولاً کاهش توده چربی باعث بهبود کلی همه اجزای سندروم متابولیک می شود. با این وجود، تک تک اجزای سندرم متابولیک باید در اسرع وقت و با استفاده از بهترین روش فعلی درمان شوند.
هرکس مقدار بیشتری غلات ، سبزیجات ، لبنیات و میوه مصرف کند امتیاز مثبت و هرکس مقدار بیشتری گوشت قرمز نسبت به گوشت سفید ، کره ، نوشابه ، میان وعده های شیرین و شور و فست فود استفاده کند ؛ امتیاز منفی برای او درنظر گرفته شده است ونهایتا گروهی که امتیازات بیشتری داشته باشند ، احتمال ابتلای آنها به سندروم متابولیک کمتر میباشد .
یک رژیم غذایی سالم برای کودکان باید حاوی مقدار کافی غلات ، سبزیجات و میوه ،لبنیات و… باشد تا فرد مورد نظر از نظر تغذیهای رژیم غذایی سالمی داشته باشد .