ویرایش محتوا

Herberis - Fazldarou

knowledge based Fazl Darou company is created by a group of research pharmacists with trusting the natives and their knowledge in 2018. the aim of Fazl Darou is to produce pharmaceutical products needed by the country.

Contacts

طول عمر HPV چقدر است؟ + 6 روش پیشگیری از ابتلا به اچ پی وی

  • Home
  • -
  • زنان
  • -
  • طول عمر HPV چقدر است؟ + 6 روش پیشگیری از ابتلا به اچ پی وی
طول عمر HPV چقدر است؟ + 6 روش پیشگیری از ابتلا به اچ پی وی

برای فهمیدن این که ویروس HPV در محیط­‌های مختلف چه مدت زمانی زنده می­‌ماند، ابتدا لازم است که این ویروس را بشناسیم. طول عمر HPV به محیط ویروس بستگی دارد.  ویروس پاپیلومای انسانی یا به اختصار HPV یک ویروس مسری است که از طریق رابطه جنسی منتقل می­‌شود. این ویروس از طریق هر نوع تماس جنسی مانند رابطه دهانی یا مقعدی منتقل شود. این ویروس در افرادی که شرکای جنسی متعددی دارند، بسیار شایع است.

ویروس HPV به عنوان عامل اصلی ابتلا به سرطان دهانه رحم در زنان شناخته می­‌شود. بیش از صد نوع مختلف از این ویروس وجود دارد که فقط برخی از آن­ها بسیار خطرناک هستند. بیشتر انواع این ویروس هیچ علامتی ندارند و به صورت خودبه­‌خود از بین می‌­روند.

ویروس HPV چندین برابر کوچکتر از سلول­‌های پوست انسان هستند. این ویروس بیشتر در سلول­‌های مخاطی و نیمه مخاطی بدن مانند اندام تناسلی، چشم­‌ها، دهان، مقعد و… وجود دارد. برخی از انواع HPV سبب ایجاد زگیل تناسلی می­‌شوند. بیش از 40 نوع از این ویروس از طریق رابطه جنسی منتقل شده و باعث بیماری­‌های مقاربتی می­‌شوند. ویروس HPV نوع 16 و 18 عامل اصلی ایجاد پیش‌­سرطان و ضایعات سرطانی در ناحیه تناسلی هستند. در ادامه طول عمر HPV را در محیط‌­های مختلف بررسی می‌­کنیم.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید!

ویروس HPV چه مدت زمانی می‌­تواند خاموش و بدون علامت بماند؟

ویروس HPV می­‌تواند سال­‌ها به صورت خفته و بدون علامت در بدن باقی بماند. به همین علت نمی‌­توان زمان دقیق ابتلا به ویروس HPV را تخمین زد. در بیشتر موارد ابتلا به ویروس طول عمر HPV به مدت 1 تا 2 سال است. سیستم ایمنی بدن با ویروس مبارزه می­‌کند و معمولا آن را از بدن دفع می­‌کند. پس از آن ویروس قابلیت انتقال به افراد دیگر را نخواهد داشت. در موارد حاد ویروس سال­‌ها در بدن باقی می‌­ماند و همچنان در سلول­‌ها در حال تکثیر و گسترش است بدون این که هیچ علامت خاصی داشته باشد. به همین علت است که نتایج تست HPV برخی از  افرادی که فاقد علامت خاصی بوده­‌اند، مثبت می­‌شود. انجام تست HPV برای شناسایی و پیشگیری از ابتلای به این ویروس اهمیت دارد؛ زیرا در افراد آلوده به اچ پی وی و فاقد علامت امکان انتشار ویروس به دیگران وجود دارد.

 طول عمر HPV در محیط چقدر است؟

برای بسیاری از مردم این سوال پیش می­‌آید که ویروس HPV در خارج از بدن انسان و در محیط زنده می‌­ماند؟ و اینکه چه مدتی در محیط زنده می­‌ماند؟ پاسخ این است که ویروس HPV یک ویروس بسیار مقاوم است و می­‌تواند در محیط به مدت طولانی زنده بماند. همچنین بسته به محیط و شرایط آن مثل دما و رطوبت، طول عمر HPV نیز متفاوت است. بدن انسان یک محیط مناسب و ایده‌­آل برای تکثیر و رشد ویروس HPV است.

ویروس‌­ها و همچنین ویروس HPV در واقع انگل هستند. یعنی برای جذب غذا و رشد و تکثیر احتیاج به یک میزبان دارند و  بدون میزبان فقط مدتی در محیط زنده می­‌مانند. گاهی این ویروس ممکن است 1 تا 7 روز در محیط زنده بماند. اگر ویروس HPV در معرض مواد شیمیایی مثل صابون­‌ها یا مواد ضدعفونی قرار بگیرد خیلی سریع از بین می‌­رود. در واقع تعیین دقیق طول عمر HPV در محیط مشکل است. هیچ محیطی کاملا امن نیست چون ویروس HPV میتواند در مواجهه با میزبان مساعد دوباره زنده شود.

بیشتر بخوانید : رفتار متفاوت ویروس اچ پی وی در زنان و مردان

آیا زگیل تناسلی ایجاد شده توسط HPV درمان می‌­شود؟

اگرچه ویروس HPV قابل درمان نیست، اما زگیل تناسلی ایجاد شده توسط این ویروس قابل درمان است. حتی می­‌شود مدت زمان طولانی را بدون سرایت ویروس به دیگران سپری کنید اما ممکن است زگیل­‌ها کاملا درمان نشوند. به همین دلیل زگیل تناسلی که یک علامت ابتلا به ویروس HPV است، ممکن است مزمن شود و مادام‌­العمر باقی بماند. افرادی که ویروس از بدنشان دفع شده است ممکن است به سویه­‌های دیگر ویروس مبتلا شوند. بنابراین زگیل تناسلی می‌­تواند در آینده عود کند. البته این مسئله به واکسیناسیون، قدرت سیستم ایمنی و مقدار ویروس در بدن شما بستگی دارد.

روش های پیشگیری از ابتلا به HPV

واکسیناسیون

بهترین راه برای کاهش خطر ابتلا به ویروس HPV تزریق واکسن است. افرادی که از نظر جنسی فعال هستند و افرادی که شرکای متعدد جنسی دارند بهتر است واکسن HPV را تزریق کنند. اگرچه واکسن از ابتلا به ویروس پیشگیری می­‌کند اما برای کسانی که قبلا به این ویروس مبتلا شده‌­اند موثر نیست.به همین دلیل حتی پس از واکسیناسیون زنان همچنان باید آزمایشات غربالگری دوره‌­ای سرطان دهانه رحم ادامه دهند.

استفاده از کاندوم

استفاده از کاندوم حین رابطه جنسی خطر ابتلا به ویروس اچ پی وی را کاهش می­‌دهد.

تک همسری

تک همسری و به حداقل رساندن شرکای جنسی خطر ابتلا به اچ پی وی را کاهش می­‌دهد.

معاینه منظم

انجام معاینه منظم و تست­‌های غربالگری سرطان دهانه رحم به تشخیص زودهنگام موارد خطرناک کمک می­‌کند. تشخیص به موقع پیش­‌سرطان­‌ها به پیشگیری از سرطان دهانه رحم کمک می­‌کند و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می­‌دهد.

رژیم غذایی سالم

داشتن یک رژیم غذایی سالم و مغذی و سبک زندگی سالم به پیشگیری از ابتلا به HPV کمک می­‌کند.

ورزش منظم

ورزش روزانه به طور منظم سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می­‌شود. تقویت سیستم ایمنی بدن به از بین بردن ویروس HPV کمک می­‌کند و باعث کاهش طول عمر HPV می­‌شود.

بیشتر بخوانید : راه های انتقال ویروس زگیل تناسلی(HPV)

انواع پرخطر و کم‌خطر ویروس HPV

انواع ویروس HPV اغلب به عنوان غیر انکوزن (عامل زگیل) و یا آنکوژن (عامل سرطان) شناخته می‌شوند. این دسته‌بندی بر این اساس است که آیا ویروس فرد را در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار می‌دهد؟ آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان به این نتیجه رسیده است که 13 نوع از ویروس HPV می‌تواند باعث سرطان دهانه رحم شود. همچنین حداقل یک نوع از آن‌ها می‌تواند باعث سرطان فرج، واژن، آلت تناسلی، مقعد و برخی از سرطان‌های اوروفارنکس (پشت گلو، پایه زبان و لوزه‌ها) شود. انواعی از ویروس اچ پی وی که باعث ایجاد زگیل تناسلی می‌شود با انواعی که باعث ایجاد سرطان می‌شوند، متفاوت هستند. اکثر افرادی که به ویروس اچ پی وی آلوده هستند، از وجود آن اطلاع ندارند. معمولا در اغلب موارد سیستم ایمنی بدن پس از دو سال به طور طبیعی، عفونت HPV را از بین می‌برد. این مسئله در مورد هر دو نوع آنکوژن و غیر آنکوژن ویروس اچ پی وی صدق می‌کند. تا سن 50 سالگی از هر 5 زن، حداقل 4 نفر در یک مقطع از زندگی خود به عفونت HPV مبتلا می‌شوند. ویروس اچ پی وی در مردان نیز بسیار شایع است و اغلب بدون علامت است.

چگونه عفونت HPV منجر به سرطان می‌شود؟

هنگامی که سیستم ایمنی بدن نتواند از شر انواع سرطان‌زای ویروس اچ پی وی خلاص شود، به مرور زمان می‌تواند سلول‌های طبیعی را به سلول‌های غیرطبیعی تبدیل کند. این اتفاق منجر به ایجاد سرطان می‌شود. حدود 10 درصد از زنانی که به عفونت اچ پی وی مبتلا هستند، مدت طولانی درگیر این عفونت در دهانه رحم خود می‌شوند. این اتفاق آن‌ها را در معرض ابتلا به سرطان دهانه رحم قرار می‌دهد. همچنین هنگامی که ویروس اچ پی وی پرخطر از بدن دفع نشود و سلول‌های فرج، واژن، آلت تناسلی و یا مقعد را آلوده کند، می‌تواند باعث تغییرا سلولی به نام پیش سرطان شود. در صورتی که پیش سرطان‌ها به موقع شناسایی و درمان نشوند، ممکن است در نهایت به سرطان تبدیل شوند.این نوع از سرطان ها نسبت به سرطان‌های دهانه رحم شیوع بسیار کمتری دارند. در مورد این که چه تعداد از افراد مبتلا به ویروس اچ پی وی در این مناطق به سرطان مبتلا می‌شوند، اطلاعات بسیار کمی وجود دارد.

عفونت اچ پی وی و سرطان

سوالات انتهایی

برخی از سوالات مشترک بین کاربران به شرح زیر پاسخ داده شده اند :

آیا آلوده شدن به HPV همیشه دارای علامت است؟

خیر، بیشتر سویه­‌های HPV هیچ علامتی در فرد مبتلا ایجاد نمی‌­کنند. طول عمر HPV در این موارد کوتاه است و به صورت خودبه­‌خود از بین می­‌روند.

کسانی که بعد از ابتلا به HPV بهبود می‌یابند دیگر به ویروس مبتلا نمی‌­شوند؟

این تصور که بعد از ابتلا به HPV دیگر در آینده به ویروس مبتلا نمی‌­شوید، اشتباه است. چون بیش از 100 نوع از این ویروس وجود دارد و امکان ابتلا به انواع دیگر این ویروس وجود دارد.

آیا فقط زنان مبتلا به HPV می­‌شوند؟

خیر، مردان هم ممکن است به این ویروس آلوده شوند و درگیر زگیل تناسلی و سرطان ناشی از آن شوند. تنها تفاوت این است که زنان به دلیل غربالگری­‌های سرطان دهانه رحم ممکن است سریع­‌تر موارد خطر را شناسایی کنند و پیشگیری و درمان HPV بپردازند.


منابع

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *