![کدام یک بهتر است داروهای شیمیایی یا داروهای گیاهی ؟](https://herberis.com/wp-content/uploads/2023/01/sh-2.jpg)
تاریخچه استفاده از داروهای گیاهی
انسان ها از آغاز تمدن از گیاهان برای اهداف دارویی استفاده می کردند ، اگرچه اولین استفاده عمومی پذیرفته شده از گیاهان برای اهداف شفابخش در فرانسه به تصویر کشیده شده است که مربوط به 13000 تا 15000 سال قبل از میلاد است.
سیستم های تاسیس شده گیاه پزشکی عبارتند از :
- طب سنتی چینی
- آیورودا
- اونانی
- طب ایرانی
این سیستمهای سازمانیافته که در چین و شبه قاره هند یافت میشوند دارای کتابها و دارونامههای مستند هستند.
داروهای گیاهی :
فرهنگهای سراسر جهان برای رفع نیازهای بهداشتی خود به فرآورده های گیاهی سنتی متکی بودهاند. علیرغم پیشرفتهای پزشکی و فناوری دوران مدرن، تقاضای جهانی برای داروهای گیاهی در حال افزایش است. در واقع، تخمین زده می شود که این صنعت سالانه حدود 60 میلیارد دلار درآمد داشته باشد. برخی از داروهای گیاهی ممکن است مقرون به صرفهتر و در دسترستر از داروهای شیمیایی باشند. و بسیاری از مردم ترجیح میدهند از آنها استفاده کنند زیرا با عقیده و اندیشه، سلامت شخصی خود همسو هستند.
تفاوت گیاهان دارویی با داروهای گیاهی چیست؟
داروهای گیاهی ، داروهایی هستند که از مشتقات گیاهی به دست میآیند و خطرات، مکانیسم اثر و محل اثر آن در بدن ما مشخص است. این داروها منحصراً از مواد خام گیاهی تهیه می شوند.
گیاهان دارویی گونه های گیاهی هستند، یعنی تحت فرآیند تولید صنعتی و کنترل کیفیت قرار نمی گیرند. آنها در طول تاریخ بشر شناسایی و مورد استفاده قرار گرفته اند. همچنین آنها توانایی سنتز طیف گسترده ای از ترکیبات شیمیایی را دارند که برای انجام عملکردهای بیولوژیکی مهم استفاده می شوند.
مزیت استفاده از داروی گیاهی به جای گیاه دارویی چیست؟
فرآیند تولید گیاه درمانی از آلودگی توسط میکروارگانیسم ها، آفت کش ها و مواد خارجی جلوگیری می کند. تحت یک فرآیند تولید استاندارد قرار می گیرد، به طوری که هر آماده سازی ، از مقدار صحیح و شکل مناسب گیاه استفاده می کند و ایمنی بیشتری در استفاده را ممکن می سازد. نکته مهم این است که دارویی که حاوی مواد فعال جدا شده و همچنین ارتباط آن با عصاره های گیاهی باشد، یک داروی گیاهی محسوب نمی شود.
داروهای گیاهی ، به محصولات دارویی ریشه، برگ، پوست گیاه، دانه ها، توت ها یا گل ها اطلاق می شود که می توانند برای ارتقای سلامت و درمان بیماری ها استفاده شوند. استفاده دارویی از گیاهان در سراسر جهان سابقه طولانی دارد. کنترل کیفیت داروهای گیاهی ، با هدف اطمینان از ثبات، ایمنی و کارایی آنها انجام می شود.
عوامل تاثیر گذار در کیفیت دارو های گیاهی :
کیفیت کلی یک داروی گیاهی ممکن است تحت تأثیر عوامل زیادی از جمله تغییرات فصلی، زمان برداشت، مکانهای کشت، فرآوری پس از برداشت، مواد تقلبی یا جایگزینهای مواد خام و روشهای استخراج و آمادهسازی باشد. از برداشت تا تولید، نشانگرهای شیمیایی نقش مهمی در ارزیابی کیفیت داروهای گیاهی دارند. علاوه بر این، مطالعه نشانگرهای شیمیایی در بسیاری از زمینههای تحقیقاتی از جمله احراز هویت گونههای اصیل، جستجوی منابع جدید یا جایگزینهای مواد خام، بهینهسازی روشهای استخراج و خالصسازی، شفافسازی ساختار و تعیین خلوص کاربرد دارد.
طب گیاهی از زمان طلوع تمدن بشری با ما بوده است. و با این حال ما در مورد اثرات آن بسیار کمتر از داروهای شیمیایی می دانیم. بسیاری هنوز در جستجوی راهحلهای درمانی به داروهای شیمیایی روی میآورند. نتایج تحقیقات نشان داده است که گیاهان دارویی از نظر معیار ارزان بودن در اولویت قرار داشته ، اما دسترسی به آن ها برای عموم به نسبت دارو های شیمیایی بسیار پایین تر است. همچنین عوارض دارو های شیمیایی به گونه ای شایان بیش تر از داروهای گیاهی ارزیابی شده است . از سوی دیگر ، ماندگاری گیاهان دارویی در مقابل دارو های شیمیایی کمتر است .
داروهای گیاهی در چه مواردی استفاده می شود؟
گیاه درمانی یک درمان جامع است . بسیاری از مردم به دنبال تسکین چندین بیماری، از جمله افسردگی و اضطراب، دیابت، بیماری های قلبی عروقی و حتی سرطان، به رویکردهای گیاهی روی می آورند. اما فقط به دلیل گیاهی بودن این داروها به این معنی نیست که همیشه بی خطر هستند، برخی از داروهای گیاهی می توانند سمی باشند.
داروهای گیاهی در مقابل داروهای شیمیایی :
داروهای شیمیایی در عملکرد و هدف قرار دادن آسیب شناسی خاص هستند. در حالی که دارو های گیاهی می توانند طیف وسیعی از اثرات را بر سیستم فیزیولوژیکی داشته باشند. به طور کلی، اگرچه دارو های گیاهی با هدف شفا هستند و تأثیر آنها بسیار ملایم تر است.
اما گاهی اوقات ممکن است فرایند درمان اشتباه پیش برود، که معمولاً به دلیل موارد زیر است:
- شناسایی نادرست گیاهان
- آماده سازی نادرست
- مدیریت نادرست
متغیرهای زیادی در تولید داروی گیاهی دخیل هستند که عبارتند از:
- هویت گیاهان و اجزای آنها
- روش های استخراج
- شرایط رشد وابسته به آب و هوا
داروهای گیاهی ، پیچیده و دارای اثرات چند منظوره بر روی بدن انسان هستند. تصور عمومی این است که این محصولات طبیعی بسیار ایمن تر از داروهای شیمیایی هستند. و از نظر آماری این مورد صحیح است برای مثال حدود 8٪ از بیماران بستری شده در بیمارستان در ایالات متحده به دلیل عوارض جانبی داروهای شیمیایی است.
![داروهای گیاهی](https://herberis.com/wp-content/uploads/2023/01/1-1.jpg)
داروهای گیاهی و شیمیایی با هم ؟
در جاهایی که داروهای شیمیایی و گیاهی به طور همزمان مصرف می شوند باید مراقب باشید و به طور کلی توصیه می شود این کار را نکنید. همچنین توصیه می شود در دوران بارداری از دارو های گیاهی استفاده نکنید.
محققان دریافتهاند که دارو های گیاهی رایج مانند مخمر سنت جان، جینسینگ و جینکو بیلوبا میتوانند تداخلات مضری با داروهای معمولی داشته باشند. این تداخلات شامل:
- اثرات رقیق کننده
- عوارض جانبی خطرناک
مشخص شده است که بیماران هنگام مصرف دارو های گیاهی در کنار دارو هایی مانند دارو های ضد افسردگی و داروهای HIV، صرع و بیماری های قلبی از عواقب جدی رنج می برند. اگرچه دارو های گیاهی محصولات طبیعی هستند. اما همچنان می توانند اثرات بیولوژیکی بالقوه قوی بر روی بدن ایجاد کنند که متأسفانه می تواند اثرات مضری نیز داشته باشد.
اما مردم اغلب به این دارو های گیاهی روی میآورند، زیرا معتقدند عاری از عوارض نامطلوب هستند. اگرچه تصور نادرست است، اما دارو های گیاهی هنوز در واقع بسیار ایمن تر از داروهای شیمیایی هستند. سالانه حدود 100000 نفر به دلیل اثرات داروهای شیمیایی جان خود را از دست می دهند، در حالی که یافتن بستری شدن در بیمارستان و مرگ ناشی از داروهای گیاهی دشوار است.
ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که آیا گزینه دارو های گیاهی موثر هستند یا خیر؟
در برخی مواقع مصرف داروهای شیمیایی باعث شده که آنچنان عوارض جانبی برجای گذارد که از خود بیماری نیز خطرناکتر است. به همین دلیل گرایش عمومی به استفاده از داروهای گیاهی افزایش یافته است. از سوی دیگر هزینه درمان با داروهای شیمیایی بسیار بالاست. به خصوص برای کسانی که از امکانات و تسهیلات بیمههای مختلف استفاده نمیکنند .و مجبورند دارو ها را به قیمت آزاد تهیه کنند. بنابراین استفاده از داروهای گیاهی برای آنان کمخطرتر و در عین حال ارزانتر تمام خواهد شد.»
چرا باید درباره داروهای گیاهی بیشتر بدانیم؟
برای دستیابی به ( سلامت برای همه) ، لازم است دانش خود را در مورد دارو های گیاهی که کمتر مورد استفاده قرار می گیرند افزایش دهیم. علاوه بر دارو های گیاهی، این محصولات به عنوان مکمل های غذایی و مواد مغذی مورد استفاده قرار می گیرند. برای استفاده گسترده از دارو های گیاهی در مراقبت های بهداشتی، استانداردسازی شیمیایی مورد نیاز است.
پیشنهاد ما :
داروی گلوکوبر 300
فرمولاسیون دارویی کپسول فرآورده طبیعی از عصاره تغلیظ شده ساقه و ریشه گیاه زرشک استاندارد شده براساس ماده موثره بربرین جهت کمک به کاهش قند خون و بهبود دیس لیپیدمی در بیماران مبتلا به سندروم متابولیک
گلوکوبر دارویی گیاهی است که برای درمان سندروم متابولیک و از عصاره گیاه زرشک تولید شده است که به کاهش قند خون و هایپرلیپیدمی در بیماران مبتلا به سندروم متابولیک کمک می کند.بهبود سندرم متابولیک و کنترل شاخص های مربوط به آن (چاقی مرکزی، ازدیاد قند خون،فشار خون بالا،اختلال چربی خون شامل تری گلیسرید بالا،ال دی ال بالا و اچ دی ال پایین خون).اگر به دنبال یک داروی سندروم متابولیک گیاهی هستید، کپسول گلوکوبر می تواند بهترین انتخاب برای شما باشد.