ویرایش محتوا

Herberis - Fazldarou

knowledge based Fazl Darou company is created by a group of research pharmacists with trusting the natives and their knowledge in 2018. the aim of Fazl Darou is to produce pharmaceutical products needed by the country.

Contacts

10 بیماری تناسلی زنان+پاسخ به سوالات مهم درباره بیماری تناسلی زنان✔️

  • Home
  • -
  • زنان
  • -
  • 10 بیماری تناسلی زنان+پاسخ به سوالات مهم درباره بیماری تناسلی زنان✔️
10 بیماری تناسلی زنان+پاسخ به سوالات مهم درباره بیماری تناسلی زنان✔️

 

عفونت­‌های تناسلی و مقاربتی جزو بیماری­‌های بسیار شایع هستند. برخی ازانواع عفونت‌­ها و بیماری­‌ های تناسلی در زنان، از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعدی و دهانی منتقل می­‌شوند. به عفونت‌هایی که از طریق رابطه جنسی منتقل می‌شوند، بیماری مقاربتی یا عفونت مقاربتی گفته می‌شود. علائم بیماری های تناسلی زنان شامل خارش واژن، ضایعات پوستی، درد و ترشحات غیرمعمول است. بیشتر بیماری­‌های تناسلی و مقاربتی علامت خاصی ندارند. در صورتی که این بیماری‌­ها درمان نشوند می­‌توانند باعث مشکل در باروری شوند و همچنین خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را افزایش دهند. به دلیل این که بسیاری از افراد از بیماری خود اطلاع ندارند، برای درمان اقدام نمی‌­کنند. تقریبا همه­‌ی بیماری­‌های تناسلی در زنان با دارو قابل درمان هستند. اکثر بیماری ­های تناسلی زنان قابل پیشگیری هستند.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید!!

انواع بیماری های تناسلی زنان

انواع مختلفی از بیماری تناسلی در زنان وجود دارد که در طول زندگی می­تواند برای یک زن پیش بیاید. برخی از بیماری­ های تناسلی زنان مانند بیماری­‌های مقاربتی، می‌­توانند علائم شدیدتری نسبت به سایر بیماری­‌های تناسلی داشته باشند. برخی از انواع بیماری های تناسلی زنان را در ادامه معرفی و بررسی می­‌کنیم.

واژینیت­‌ها

واژینیت یک اصطلاح عمومی است و به معنی التهاب واژن است. به طور طبیعی تعدادی مخمر و باکتری در واژن وجود دارد. در صورتی که تعادل این باکتری ­ها بهم بخورد سبب ایجاد بوی نامطبوع و واژینیت می­شود. علل مختلفی می­توانند باعث ایجاد واژینیت شود. عفونت قارچی، استفاده از برخی مواد شوینده و برخی از جنس­‌های لباس زیر می­تواند باعث ایجاد واژینیت شود. بیماری‌­های مقاربتی واژن نیز می­توانند باعث واژینیت شوند.

واژینوز باکتریال

وقتی باکتری­‌ها در واژن تجمع پیدا کنند، واژینوز باکتریال اتفاق می­افتد. واژینوز باکتریال باعث ایجاد ترشحات غیرمعمول و بوی نامطبوع (شبیه بوی ماهی) در واژن می­شود. همچنین ممکن است باعث ایجاد درد یا خارش شود. واژینوز در زنانی که از نظر جنسی فعال هستند بیشتر رخ می­‌دهد. رابطه جنسی و دوش واژینال باعث بهم خوردن تعادل واژن می­‌شود. واژینوز باکتریال پیش زمینه ابتلا به سایر بیماری ­های تناسلی زنان است.

عفونت­‌های مخمری

عفونت­‌های مخمری همان عفونت­‌های قارچی هستند. این نوع از عفونت­‌ها سبب ترشحات، تحریک و خارش در واژن می‌­شوند. رابطه جنسی ممکن است سبب تحریک عفونت­‌های قارچی شود. بارداری، دیابت کنترل نشده و داروهای ضدبارداری ممکن است باعث ایجاد عفونت‌­های قارچی در زنان شود.

تریکومونیازیس

عفونت­‌های انگلی سبب ایجاد تریکومونیازیس می‌­شوند. قرمزی، درد، سوزش و خارش از علائم تریکومونیازیس هستند. علائم ابتلا به تریکومونیازیس در افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است. ترکومونیازیس همچنین ممکن است باعث ایجاد ناراحتی هنگام ادرار و تغییر در ترشحات و بوی واژن شود. تریکومونیازیس یک بیماری مقاربتی و مسری است.

بیماری تناسلی زنان

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)

ویروس پاپیلومای انسانی یا به اختصار HPV یک نوع عفونت مسری و شایع‌­ترین عفونت مقاربتی است. برخی از انواع این ویروس باعث ایجاد زگیل تناسلی در پوست ناحیه تناسلی می‌شود. تاکنون هیچگونه درمان شناخته شده‌­ای برای اچ پی وی یافت نشده است. این عفونت در بسیاری از افراد فاقد علامت است و آن­ها می‌­توانند به راحتی این ویروس را به دیگران منتقل کنند. برخی از انواع ویروس HPV با تزریق واکسن قابل پیشگیری هستند.

بیشتر بخوانید : همه چیز درباره بیماری اچ پی وی HPV

تبخال تناسلی

دو نوع از ویروس هرپس سیمپلکس سبب ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی می‌­شود. بیشتر افرادی که به تبخال تناسلی مبتلا می‌­شوند هیچ علامت خاصی ندارند؛ اما برخی از افراد در ناحیه تناسلی، راست‌­روده و دهان دچار زخم‌­های تناسلی می­‌شوند. حتی در زمانی که افراد هیچ علامت خاصی از بیماری ندارند می­‌توانند ویروس را به دیگران منتقل کنند.

سوزاک

عامل ایجاد بیماری سوزاک یک باکتری به نام نایسریا گنوره­‌آ است. سوزاک بیشتر مجرای ادرار و مقعد را درگیر می­‌کند؛ اما گاهی روی گلو و دهانه رحم نیز اثر می­‌گذارد. خونریزی غیرمعمول واژن، درد هنگام ادرار، درد در لگن و ترشحات بیش از حد واژن از علائم ابتلا به سوزاک هستند. سوزاک یک بیماری مقاربتی مسری است. این بیماری معمولا با مصرف آنتی‌­بیوتیک درمان می‌­شود. این بیماری خاص بیماری های تناسلی زنان نیست و بین زنان و مردان مشترک است.

کلامیدیا

این بیماری بیشتر در زنان جوان رخ می­‌دهد. بیشتر موارد ابتلا به کلامیدیا علائم خاصی را تجربه نمی‌­کنند. کلامیدیا می­‌تواند سبب سوزش در هنگام ادرار، ترشحات غیرطبیعی واژن و درد و خونریزی در مقعد شود. کلامیدیا نیز یک بیماری مقاربتی مسری است که حتی بدون داشتن هیچ علامتی می­تواند منتقل شود.

ولوودینیا یا درد واژن

ولوودینیا یک بیماری مزمن است. این بیماری موجب درد در واژن و اطراف آن می­‌شود. این درد ممکن است در برخی آنقدر شدید باشد که باعث ناراحتی هنگام فعالیت­‌های ساده و نشستن طولانی مدت شود. ولوودینیا یک بیماری مسری نیست و از طریق رابطه جنسی منتقل نمی­‌شود. برای ولوودینا یک درمان خاص وجود ندارد اما بیماران می­توانند چند درمان دریافت کنند تا بهبود یابند.

واژینیت آتروفیک

از دیگر بیماری های تناسلی زنان واژینیت آتروفیک است. زمانی که بدن استروژن کمتری تولید کند، واژینیت آتروفیک رخ می­‌دهد. این اتفاق معمولا پس از یائسگی در بانوان رخ می‌­دهد. تولید استروژن کمتر باعث نازک شدن، خشک شدن و التهاب دیواره­‌های واژن زنان می­‌شود. سوزش هنگام ادرار، خارش و خشکی واژن و خونریزی خفیف پس از مقاربت از علائم واژینیت آتروفیک هستند.

بیماری تناسلی زنان

بیماری‌های مقاربتی و علائم شایع آن‌ها

برخی از بیماری‌های تناسلی زنان که در بالا ذکر کردیم، جزو بیماری‌های مقاربتی هستند. بیماری‌های مقاربتی به بیماری‌هایی گفته می‌شود که از طریق رابطه جنسی منتقل می‌شود. تریکومونیازیس، تبخال تناسلی، عفونت HPV، سوزاک و کلامیدیا بیماری‌های مقاربتی هستند. همه‌ی افرادی که فعالیت جنسی دارند، باید از علائم احتمالی بیماری‌های مقاربتی آگاه باشند تا در صورت نیاز به پزشک مراجعه کنند. برخی از رایج‌ترین علائم بیماری‌های مقاربتی در ادامه معرفی شده است.

تغییر در ادرار

احساس درد و یا سوزش هنگام ادرار می‌تواند از نشانه‌های عفونت مقاربتی باشد. نیاز به دفع مکرر ادرار و وجود خون در ادرار نیز ممکن است از دیگر نشانه‌های بیماری مقاربتی باشد.

ترشحات غیرطبیعی واژن

ظاهر و بوی ترشحات واژن به طور مداوم در طول چرخه قاعدگی تغییر می‌کند. ترشحات سفید رنگ و غلیظ می‌تواند نشانه عفونت قارچی باشد. در صورتی که رنگ ترشحات زرد و یا سبز باشد، ممکن است نشانه ابتلا به سوزاک و یا تریکومونیازیس باشد.

خارش ناحیه واژن

خارش واژن یک علامت غیراختصاصی است. یعنی ممکن است به عفونت مقاربتی مربوط باشد و یا نباشد. علل مختلفی ممکن است باعث ایجاد خارش در ناحیه واژن شود. برخی ازعواملی که باعث خارش در ناحیه واژن می‌شوند، شامل موارد زیر است.

  • واکنش آلرژیک به کاندوم لاتکس
  • عفونت قارچی
  • شپش شرمگاهی یا گال
  • زگیل ناحیه تناسلی
  • مراحل اولیه اکثر عفونت‌های مقاربتی ویروسی و باکتریایی

درد هنگام رابطه جنسی

این علامت اغلب نادیده گرفته می‌شود اما درد شکم و یا ناحیه لگن می‌تواند نشانه‌ای از بیماری التهابی لگن (PID) باشد. بیماری التهابی لگن معمولا توسط مرحله پیشرفته بیماری کلامیدیا و یا سوزاک ایجاد می‌شود.

خونریزی غیرطبیعی

خونریزی غیرطبیعی یکی دیگر از علائم احتمالی بیماری التهابی لگن و یا سایر مشکلات تولیدمثلی است که توسط عفونت‌های مقاربتی ایجاد می‌شود.

زخم‌ها و بثورات

انواع زخم‌ها و یا جوش‌های ریز اطراف دهان و ناحیه تناسلی ممکن است نشانه تبخال، سیفلیس و یا عفونت HPV باشد.

پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مقاربتی

همه افرادی که از نظر جنسی فعال هستند، باید اقدامات خاصی را برای جلوگیری از ابتلا و یا انتقال بیماری‌های مقاربتی انجام دهند. همه این افراد باید به طور منظم آزمایش دهند. معمولا به زنان توصیه می‌شود که هر 3 تا 5 سال یک بار، تست پاپ اسمیر را انجام دهند. همچنین در صورتی که پزشک لازم بداند، باید برای سایر بیماری‌های مقاربتی نیز آزمایش بدهید. ممکن است پزشک برای شما تزریق واکسن HPV را ضروری بداند. استفاده از وسایل محافظتی مانند کاندوم در طی رابطه جنسی یک روش برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مقاربتی است. توجه داشته باشید که سایر روش‌های پیشگیری از بارداری مثل قرص‌های ضدبارداری، فقط از بارداری جلوگیری می‌کنند ولی تاثیری بر بیماری‌های مقاربتی ندارند و حفاظت ایجاد نمی‌کنند.

بیماری تناسلی زنان

سوالات انتهایی

عفونت مقاربتی چیست؟

عفونت­‌های مقاربتی به عفونت­‌هایی اطلاق می­شود که عموما از طریق انواع فعالیت جنسی منتقل می­‌شود. انواع مختلفی از این عفونت­‌ها وجود دارند. شایع‌­ترین علائم ابتلا به عفونت­‌های مقاربتی، خارش، سوزش و ترشح در ناحیه تناسلی است. برخی از بیماری‌­های مقاربتی فاقد علامت خاصی هستند. برخی از آن­ها به شدت مسری هستند.

کدام عفونت‌­های مقاربتی شایع هستند؟

واژینیت، کلامیدیا، تبخال تناسلی، زگیل تناسلی، سوزاک، ایدز، پاپیلومای انسانی و تریکومونیازیس چند مورد از شایع­‌ترین عفونت‌­های مقاربتی هستند.

بیماری های تناسلی در زنان چه علائمی دارند؟

علائم انواع عفونت­‌های مقاربتی با یکدیگر متفاوت است. برخی از انواع عفونت‌­های مقاربتی هیچ علامتی ندارند. برخی از عفونت­‌های مقاربتی باعث ایجاد علائمی مثل ضایعات تناسلی، تورم، خارش، سوزش، بوی نامطبوع و ترشحات غیرطبیعی در واژن می­‌شوند.

چه عواملی باعث ایجاد عفونت­ و بیماری های تناسلی در زنان می‌­شوند؟

معمولا انواع ویروس­‌ها، باکتری­‌ها و انگل­‌ها باعث ایجاد عفونت­‌ها و بیماری­‌های تناسلی زنان می­شوند. این میکروارگانیسم‌­ها از طریق مایعات بدن، طی رابطه جنسی منتقل می­‌شوند.

آیا بیماری های تناسلی زنان مسری هستند؟

برخی از بیماری های تناسلی زنان مسری هستند و از طریق رابطه جنسی منتقل می‌­شوند. بیماری‌­هایی مثل پاپیلومای انسانی، تریکومونیازیس، تبخال تناسلی، سوزاک، کلامیدیا و ایدز مسری هستند و حتی اگر فاقد علامت باشند نیز قابلیت انتقال به دیگران را دارند.


منابع

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *