ویرایش محتوا

Herberis - Fazldarou

knowledge based Fazl Darou company is created by a group of research pharmacists with trusting the natives and their knowledge in 2018. the aim of Fazl Darou is to produce pharmaceutical products needed by the country.

Contacts

سرطان های مرتبط با HPV کدام هستند؟

  • Home
  • -
  • زنان
  • -
  • سرطان های مرتبط با HPV کدام هستند؟
سرطان های مرتبط با HPV کدام هستند؟

سرطان های مرتبط با HPV انواع مختلفی دارند. برخی از این سرطان‌ها شامل سرطان دهانه رحم، سرطان واژن، سرطان فرج، سرطان آلت تناسلی، سرطان مقعد و اوروفارنکس (پشت گلو) هستند. در بیشتر موارد این سرطان‌ها توسط ویروس HPV ایجاد می‌شوند. به طور کلی ویروس اچ پی وی عامل ایجاد بیش از 90 درصد سرطان‌های دهانه رحم و مقعد است. همچنین HPV عامل حدود 70 درصد از سرطان‌های واژن و فرج و 60 درصد سرطان‌های آلت تناسلی است.

سرطان‌های پشت گلو (اوروفارنکس) به طور معمول توسط الکل و تنباکو ایجاد می‌شود، اما نتایج پژوهش‌های اخیر نشان داده‌اند که حدود 60 تا 70 درصد سرطان‌های اوروفارنکس ممکن است مرتبط با ویروس HPV باشد. در اغلب اوقات ویروس HPV در عرض دوسال به صورت خودبه‌خود از بین می‌رود و مشکل خاصی برای سلامتی ایجاد نمی‌کند. سیستم ایمنی معمولا به طور طبیعی با HPV مبارزه می‌کند. در صورتی که ویروس HPV مدت زمان طولانی در بدن باقی بماند، می‌تواند منجر به ایجاد این سرطان‌ها شود. مشخص نیست دلیل این که ویروس اچ پی وی در اکثر موارد از بین می‌رود چه چیزی است.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید!

ویروس اچ پی وی (HPV) چیست؟

ویروس HPV یا پاپیلومای انسانی یک نوع ویروس مقاربتی است. این ویروس بیش از 200 سویه یا نوع دارد که طریق انواع مختلف رابطه جنسی منتقل می‌شوند. انواعی از ویروس HPV که از طریق رابطه جنسی منتقل می‌شوند به دو گروه کم‌خطر و پرخطر تقسیم می‌شوند. اغلب ویروس‌های HPV کم‌خطر هیچ بیماری خاصی ایجاد نمی‌کنند، اما چند نوع از آن‌ها می‌توانند باعث ایجاد زگیل در ناحیه تناسلی، مقعد، دهان و یا گلو شوند. انواع پرخطر ویروس HPV می‌توانند باعث ایجاد انواع مختلف سرطان‌ها شوند. اکثر سرطان های مرتبط با HPV با 14 نوع پرخطر ویروس ایجاد می‌شوند. این 14 نوع ویروس اچ پی وی شامل نوع 16، 18، 31، 33، 35، 39، 45، 51، 52، 56، 58، 59، 66 و 68 هستند.

  • ویروس HPV یک عفونت شایع است:

می‌توان گفت تقریبا همه افرادی که از نظر جنسی فعال هستند، به ویروس اچ پی وی مبتلا می‌شوند. حدود نیمی از این افراد به نوع پرخطر ویروس آلوده می‌شوند. ویروس HPV می‌تواند هر شخصی را آلوده کند.

  • همه‌ی انواع ویروس HPV باعث سرطان نمی‌شوند:

سیستم ایمنی بدن به طور معمول با کنترل عفونت از ایجاد سرطان های مرتبط با HPV جلوگیری می‌کند.

  • انواع پرخطر ویروس HPV  در صورت عدم درمان در دراز مدت منجر به سرطان می‌شوند:

در برخی مواقع سیستم ایمنی نمی‌تواند عفونت‌های ایجاد شده توسط ویروس اچ پی وی را به طور کامل کنترل کند. هنگامی که عفونت‌های پرخطر ویروس اچ پی وی سال‌های زیادی ادامه یابد و درمان نشود، ممکن است منجر به ایجاد تغییرات سلولی شود. این تغییرات سلولی در صورت عدم کنترل و درمان در طول زمان ممکن است بدتر شوند و منجر به ایجاد سرطان شوند.

  • واکسن HPV می‌تواند از بروز سرطان پیشگیری کند:

واکسیناسیون در واقع از ابتلا به انواع عفونت‌های ایجاد شده توسط ویروس HPV جلوگیری می‌کند. در نتیجه واکسن از ابتلا به سرطان های مرتبط با HPV و همچنین زگیل تناسلی جلوگیری می‌کند.

انواع سرطان های مرتبط با HPV

عفونت طولانی مدت با انواع پرخطر ویروس اچ پی وی می‌تواند در قسمت‌های مختلف بدن که ویروس آن‌ها را درگیر کرده است، ایجاد سرطان کند. برخی از این قسمت‌ها شامل دهانه رحم، ناحیه تناسلی مثل واژن یا آلت تناسلی و اوروفارنکس است. ویروس HPV معمولا سلول‌های سنگفرشی روی سطوح داخلی این نواحی از بدن را آلوده می‌کند. به همین دلیل است که بیشتر سرطان های مرتبط با HPV با نام کارسینوم سلول‌های سنگفرشی شناخته می‌شوند. برخی از سرطان‌های دهانه رحم که توسط ویروس اچ پی وی و در سلول‌های غدد دهانه رحم هستند، آدنوکارسینوم نام دارند. برخی سرطان های مرتبط با HPV شامل موارد زیر است.

سرطان دهانه رحم

به طور تقریبی عامل اصلی تمام انواع سرطان‌های دهانه رحم، ویروس HPV است. غربالگری‌های معمول می‌تواند اکثر سرطان‌های دهانه رحم که با اچ پی وی ایجاد شده‌اند را شناسایی کند. پس از شناسایی سلول‌های پیش سرطانی، با حذف آن‌ها می‌توان از سرطانی شدن جلوگیری کرد.

درباره سرطان دهانه رحم بیشتر بدانید!

سرطان حلق

سرطان‌های اوروفارنکس

سرطان اوروفارنکس یا سرطان پشت حلق معمولا در ناحیه گلو، لوزه‌ها و انتهای زبان ایجاد می‌شود. در حال حاضر شایع‌ترین سرطان های مرتبط با HPV در ایالات متحده، سرطان‌های دهان و حلق هستند.

 

سرطان مقعد

بیش از حدود 90 درصد از سرطان‌های مقعد توسط ویروس HPV ایجاد می‌شوند. در حال حاضر موارد مرگ و میر سالیانه ناشی از سرطان مقعد در حال افزایش است. سرطان مقعد در زنان تقریبا دو برابر مردان است.

سرطان آلت تناسلی

بیش از 60 درصد سرطان‌های آلت تناسلی توسط ویروس HPV ایجاد می‌شود. در این نوع سرطان سلول‌های روی آلت تناسلی بدون کنترل شروع به رشد می‌کنند و می‌توانند به داخل نیز راه خود را ادامه دهند. این نوع سرطان نادر است ولی اگر به موقع تشخیص داده شود قابل درمان است.

سرطان واژن

بیش از 75 درصد سرطان‌های واژن توسط HPV ایجاد می‌شوند. این نوع سرطان نادر است و در واژن (لوله عضلانی که اندام تناسلی خارجی را به رحم وصل می‌کند) ایجاد می‌شود. سرطان واژن در سلول‌های پوشاننده سطح واژن رخ می‌دهد که کانال تولد نام دارد. درمان به موقع سرطان واژن می‌تواند شانس بهبودی را افزایش دهد اما در صورتی که سرطان به خارج از واژن سرایت کند، درمان دشوار است.

سرطان ولوا یا فرج

بیش از 70 درصد سرطان‌های ولوا توسط ویروس HPV ایجاد می‌شوند. سرطان ولوا بیشتر در لابیای بزرگ و کوچک و در پرینه ایجاد می‌شود. این سرطان زیاد شایع نیست و بیشتر در زنان یائسه رخ می‌دهد اما با این حال ممکن است در زنان جوان نیز رخ دهد.

در سراسر دنیا، سرطان های مرتبط با HPV بسیار زیاد هستند. انواع پرخطر ویروس اچ پی وی، باعث حدود 5 درصد از سرطان‌ها در دنیا هستند. به طور تخمینی در هر سال، حدود 570000 زن و 60000 مرد به سرطان های مرتبط با HPV مبتلا می‌شوند.

ویروس HPV چگونه منتقل می‌شود؟

عفونت HPV به راحتی از طریق انواع مختلف رابطه جنسی منتقل می‌شود. استفاده از کاندوم شانس انتقال ویروس HPV را کاهش می‌دهد، اما به طور کامل از ابتلا به آن جلوگیری نمی‌کند. در اغلب موارد ابتلا به ویروس HPV علامت خاص ایجاد نمی‌کند. همچنین گاهی تغییرات سلولی پیش سرطان ها در دهانه رحم هیچ علامتی ندارد. به همین دلیل است که انجام غربالگری‌های منظم دهانه رحم بسیار مهم است. ضایعات پیش سرطانی در دیگر قسمت‌های بدن ممکن است باعث ایجاد علائمی مثل خونریزی و یا خارش شود. اگر عفونت ایجاد شده با ویروس اچ پی وی تبدیل به سرطان شود، ممکن است باعث درد، تورم غدد و خونریزی شود.

درباره راه های انتقال ویروس HPV بیشتر بخوانید!

واکسن اچ پی وی

واکسن HPV و پیشگیری از عفونت HPV

واکسن گارداسیل 9 از ابتلا به 9 نوع از ویروس اچ پی وی پیشگیری می‌کند. این 9 نوع شامل دو نوع کم‌خطر ویروس که باعث زگیل تناسلی می‌شوند و 7 نوع پرخطر آن که بیشتر باعث سرطان های مرتبط با HPV می‌شوند، است. واکسیناسیون همچنین محافظت قوی در برابر انواع جدید ویروس اچ پی وی ایجاد می‌کند. باید توجه داشت که واکسیناسیون یک روش پیشگیری از ابتلا به ویروس است و پس از تزریق، عفونت HPV را درمان نمی‌کند. واکسن HPV برای درمان عفونت یا بیماری‌های ناشی از ویروس استفاده نمی‌شود. واکسن اچ پی وی به طور تخمینی از حدود 90 درصد سرطان های مرتبط با HPV پیشگیری می‌کند.


منابع

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *