ویرایش محتوا

Herberis - Fazldarou

knowledge based Fazl Darou company is created by a group of research pharmacists with trusting the natives and their knowledge in 2018. the aim of Fazl Darou is to produce pharmaceutical products needed by the country.

Contacts

روز جهانی مبارزه با سرطان :

  • Home
  • -
  • اخبار
  • -
  • روز جهانی مبارزه با سرطان :
روز جهانی مبارزه با سرطان :

فضل دارو 4  فوریه مصادف با 15 بهمن (روز جهانی مبارزه با سرطان  ) را گرامی می دارد. این روز برای بالا بردن آگاهی از سرطان و تشویق برای پیشگیری، تشخیص و درمان آن است.

سرطان چیست؟

سرطان گروه بزرگی از بیماری ها است که زمانی رخ می دهد که سلول های غیرطبیعی به سرعت تقسیم می شوند و می توانند به بافت ها و اندام های دیگر گسترش یابند. این سلول‌ها  با رشد سریع ممکن است باعث ایجاد تومور شوند. آنها همچنین ممکن است عملکرد منظم بدن را مختل کنند.

سرطان یکی از علل اصلی مرگ و میر در جهان است. بر اساس منبع معتبر سازمان جهانی بهداشت (WHO)، سرطان تقریباً یک مورد از هر 6 مرگ و میر در سال 2020 را به خود اختصاص داده است. کارشناسان هر روز سخت در تلاش هستند تا درمان های جدید سرطان را آزمایش کنند.

چه چیزی باعث سرطان می شود؟

علت اصلی سرطان، جهش ها یا تغییرات DNA در سلول های شما است. جهش های ژنتیکی می توانند ارثی باشند. آنها همچنین می توانند پس از تولد در نتیجه نیروهای محیطی ایجاد شوند. حدود 33 درصد از مرگ و میرهای ناشی از سرطان ممکن است ناشی از تنباکو، الکل، شاخص توده بدنی بالا BMI، مصرف کم میوه و سبزیجات و عدم فعالیت بدنی کافی باشد.

برخی عوامل خطر ممکن است احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهند. این عوامل خطر می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • استفاده از تنباکو
  • مصرف زیاد الکل
  • کمبود فعالیت بدنی
  • قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • قرار گرفتن در معرض تابش
  • قرار گرفتن محافظت نشده در معرض نور UV، مانند نور خورشید

خطر ابتلا به سرطان نیز با افزایش سن افزایش می یابد. طبق گفته موسسه ملی سرطان (NCI) به طور کلی، به نظر می رسد خطر ابتلا به سرطان تا سن 70 سالگی تا 80 سالگی افزایش می یابد و سپس کاهش می یابد.

علائم و نشانه های سرطان می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • توده هایی روی بدن
  • کاهش وزن
  • تب
  • خستگی
  • درد
  • عرق شبانه
  • تغییرات در هضم
  • تغییرات در پوست
  • سرفه کردن

سیگاری‌ها حواس‌شان را جمع کنند:

سیگار نکشید، از تنباکوی جویدنی یا استنشاق توتون پرهیز کنید. در محیطی عاری از دود سیگار کار و زندگی کنید. زیرا تنفس غیرمستقیم دود سیگار از مهم‌ترین عوامل ابتلاء به سرطان تشخیص داده شده است. پس از ترک سیگار احتمال ابتلای شما به سرطان کم و کم‌تر می‌شود. پس از پنج سال احتمال اینکه مبتلا به سرطان شوید ۵۰ درصد کاهش می‌یابد.

جلوی چاق شدن را بگیرید:

سعی کنید وزن طبیعی داشته باشید ، نحوه محاسبه وزن طبیعی، تعیین شاخص توده بدنی یا BMI است: وزن بدن (به کیلوگرم) تقسیم بر مجذور قد (به متر). برای نمونه ۶۰ کیلوگرم تقسیم بر ۱،۶ متر به توان دو، برابر است با ۲۳،۴. تحقیقات جدید نشان می‌دهند که اضافه وزن عامل ابتلاء به انواع سرطان است.

فعالیت بدنی داشته باشید:

هر روز فعالیت بدنی بالایی داشته باشید. هر کس بیشتر مسیرها را پیاده طی می‌کند و ورزش را در برنامه روزانه خود قرار می‌دهد، تنها به شادابی بیشتر خود کمک نمی‌کند بلکه از احتمال ابتلاء به سرطان نیز به شکل قابل توجهی می‌کاهد. بهتر است مثلاً سه بار در هفته ۳۰ دقیقه بدوید .فعالیت بدنی روزانه نیز مهم است. پس به جای آسانسور، پله را انتخاب کنید.

تا می‌توانید میوه‌ها و سبزی بخورید:

تغذیه سالم را فراموش نکنید. پنج بار در روز میوه و سبزیجات، انواع حبوبات و دانه‌های روغنی را در برنامه غذایی‌تان بگنجانید. تا می‌توانید از نوشیدن نوشابه‌هایی که شکر و کالری بالا دارند خودداری کنید. از مصرف گوشت فراوری شده بپرهیزید. گوشت قرمز و نمک زیاد را در برنامه غذایی‌تان کاهش دهید.

آنتی اکسیدان‌های خوشمزه و دشمن سرطان:

تحقیقات نشان می‌دهند که ویتامین ث، روی، سلنیوم و گنجاندن سبزیجاتی مانند مرکبات و بروکلی با خاصیت فیتوشیمیایی در برنامه غذایی به دفع سریع‌تر سمومی کمک می‌کنند که می‌توانند سرطان‌زا باشند. موادفیتوشیمیایی دارای خواص محافظتی در برابر عامل‌های بیماری برای گیاهان هستند که همین عملکرد را در بدن انسان نیز دارند. این مواد هم‌چنین روند خودتخریبی سلول‌های سرطانی را شتاب می‌بخشند.

کمبود ویتامین دی را جدی بگیرید:

دانشمندان دریافته‌اند که کمبود ویتامین دی می‌تواند به ابتلاء به سرطان پیشرفته بویژه در سینه و پروستات ومتاستاز به سایر ارگان‌های بدن کمک کند. منشأ ویتامین دی برای بدن نور خورشید است. اما این ویتامین در مواد غذایی مانند گوشت مرغ، ماهی و قارچ هم یافت می‌شود.

از گرفتن حمام آفتاب بپرهیزید:

کمی نور خورشید به شما ضرری نمی‌زند و نباید از آن پرهیز کنید. اما تا جایی که می‌توانید از گرفتن حمام آفتاب بپرهیزید. بخصوص کودکان را در معرض تابش نور خورشید برای مدتی طولانی قرار ندهید. حتماً از کرم‌های ضد آفتاب استفاده کنید. قرار گرفتن در معرض اشعه خورشید بدون استفاده از ضد آفتاب عامل مهمی در ابتلاء به سرطان پوست است.

چک‌آپ را به فردا موکول نکنید:

تشخیص زودهنگام سرطان یکی از مهم‌ترین عوامل برای درمان مؤثر این بیماری و زنده ماندن است. آزمایش به موقع حتی می‌تواند مراحل پیش از سرطان را تشخیص دهد و به درمان آن بپردازد به نحوی که سرطان اصلاً مجال بروز پیدا نکند. هرچه زودتر سرطان تشخیص داده شود، بیشتر شانس درمان آن هست.

خودتان پزشک خود باشید:

در آلمان برای زنان ۵۰ تا ۶۹ ساله آزمایش ماموگرافی رایگان است و هر دو سال یک بار انجام می‌شود. اما پزشکان به زنان توصیه می‌کنند تنها به آزمایش‌های دوساله برای تشخیص سرطان پستان اکتفا نکنند بلکه خود نیز نسبت به ایجاد توده سخت در پستان‌ها حساس باشند. شیر دادن از میزان ابتلاء به سرطان پستان کم می‌کند و استفاده از هورمون برای مقابله با عوارض دوران یائسگی احتمال ابتلاء به سرطان پستان را بالا می‌برد.

در سایت هربریس بخوانید!!                                           ارتباط سرطان  سینه با سندرم متابولیک

سرطان می‌تواند منشأ ویروسی داشته باشد:

بعضی ویروس‌ها، می‌توانند از عوامل کمک به ابتلاء به سرطان باشند. بیماری هپاتیت ب مزمن یکی از عوامل کمک کننده به سرطان کبد است. به همین دلیل پزشکان واکسینه کردن بزرگسالان و حتی کودکان در مقابل این بیماری را توصیه می‌کنند.

در سایت هربریس بخوانید!!                                           ارتباط سرطان کبد با سندرم متابولیک

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *