ویرایش محتوا

Herberis - Fazldarou

knowledge based Fazl Darou company is created by a group of research pharmacists with trusting the natives and their knowledge in 2018. the aim of Fazl Darou is to produce pharmaceutical products needed by the country.

Contacts

قاعدگی نامنظم

  • Home
  • -
  • زنان
  • -
  • قاعدگی نامنظم
قاعدگی نامنظم

پریود نامنظم چیست؟

چرخه قاعدگی در هر فرد از روز بعد از اتمام دوره قاعدگی و تا شروع دوره بعدی محاسبه می‌شود . این دوره در هر خانمی متفاوت است ، اما میانگین مدت ‌زمان در هر دوره قاعدگی ، ۲۸ روز است .

زمانی می‌گوییم پریود نامنظم است که تعداد روزهای بین چرخه قاعدگی از ۳۵ روز بیشتر یا از ۲۱ روز کمتر شود ، یا با فواصل زمانی نامشخص رخ بدهد .

متغیر بودن مدت ‌زمان پریود هم نشانه دیگری از نامنظم شدن پریود است که نیاز به پیگیری دارد . هم­چنین از دیگر علائم پریود نامنظم می‌توان به تغییرات در مقدار خون‌ریزی یا وجود لخته‌های خونی با قطر بیشتر از ۲.۵ سانتی‌متر اشاره کرد .

علت پریود نامنظم و خونریزی سنگین چیست؟

برای نامنظم شدن پریود دلایل متنوعی وجود دارد . تغییر در سطح هورمون های استروژن و پروژسترون در بدن می تواند الگوی طبیعی پریود شما را دچار کند . به همین دلیل دختران جوانی که دوران بلوغ را پشت سر می گذارند و زنانی که به یائسگی نزدیک می شوند معمولاً پریود نامنظم دارند .

عوامل دیگر نامنظم شدن پریود

کاهش وزن شدید

افزایش وزن شدید

استرس‌های عاطفی

اختلالات در خوردن، مانند بی‌اشتهایی عصبی یا بولیمیا

ورزش‌های شدید مانند دوی ماراتون

سندروم تخمدان پلی‌کیستیک

بیماری التهابی لگن

استفاده از قرص های جلوگیری از بارداری یا استفاده از داروهای خاص

بارداری یا شیردهی

فشار
پرکاری یا کم کاری تیروئید

درمان قاعدگی نامنظم چیست؟

درمان قاعدگی نامنظم وابسته به علت وقوع آن است و برای درمان آن باید از یافتن علت و رفع آن شروع کنیم. مثلا اگر این نامنظمی به علت بلوغ و یائسگی باشد، نیاز به درمان خاصی نداشته و با گذشت و عبور از این مرحله زمانی رفع می‌شود؛ ویا اگر به علت استفاده از روش‌های جلوگیری از بارداری باشد، ممکن است در چند ماه اول رخ دهد و بعد دوباره به حالت منظم برگردد.

در رابطه با علت‌های سندرم تخمدان پلی‌کیستیک و چاقی مفرط هم فرد با کاهش وزن ، ورزش و تحرک و یا استفاده از برخی مواد گیاهی می‌تواند به منظم‌شدن پریود کمک کند .رفع مشکلات تیروئید و سایر اختلالات و بیماری های دیگر نیز خودبه‌خود قاعدگی نامنظم ناشی از آن را درمان خواهد کرد .

درمان های خانگی پریود نامنظم 

یوگا تمرین کنید

طبق مطالعات انجام شده ، ثابت شده است که یوگا درمانی موثر برای مشکلات مختلف در چرخه قاعدگی می­باشد . همچنین نشان داده شده است که یوگا باعث کاهش درد های قاعدگی و علائم عاطفی مرتبط با قاعدگی ، مانند افسردگی و اضطراب و همچنی بهبود کیفیت زندگی در زنان مبتلا به دیسمنوره اولیه می شود . زنان مبتلا به دیسمنوره اولیه قبل و در طول دوره قاعدگی درد شدیدی را تجربه می کنند .

یوگا همچنین به کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی کمک می کند .

تناسب اندام خود را حفظ کنید

تغییر در وزن شما می تواند بر قاعدگی شما تأثیر بگذارد . اگر اضافه وزن دارید ، کاهش وزن می تواند به تنظیم دوره های قاعدگی شما کمک کند .

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *