ویرایش محتوا

Herberis - Fazldarou

knowledge based Fazl Darou company is created by a group of research pharmacists with trusting the natives and their knowledge in 2018. the aim of Fazl Darou is to produce pharmaceutical products needed by the country.

Contacts

معرفی 6 ماده غذایی مضر برای سلامت چشم

  • Home
  • -
  • بیماری چشمی
  • -
  • معرفی 6 ماده غذایی مضر برای سلامت چشم
معرفی 6 ماده غذایی مضر برای سلامت چشم

آیا چیزهایی که میخوریم بر سلامت چشم تاثیر دارند؟ به طور کلی ما با غذاهایی که برای سلامتی مضر هستند، آشنا هستیم. برخی از این غذاهای ناسالم برای سلامت چشم مضر هستند و منجر به کاهش بینایی می‌شوند. تحقیقات علمی نشان داده‌اند که بسیاری از مشکلات چشمی با رژیم غذایی و تغذیه نامناسب مرتبط هستند. سلامت چشم ارتباط مستقیمی با سلامت قلب و عروق خونی دارد. برای حفظ سلامت چشم داشتن رژیم غذایی سالم بسیار مهم است. غذاهای فرآوری شده نیمه آماده حاوی چربی اشباع شده و ناسالم است.

این نوع چربی، کلسترول خون را افزایش می‌دهد. چربی اشباع موجود در گوشت قرمز، محصولات لبنی، غذاهای سرخ شده و ناسالم باعث ایجاد پلاک در رگ‌های خونی می‌شود. رگ‌های خونی موجود در چشم بسیار ریز هستند و به راحتی ممکن است توسط این پلاک‌ها مسدود شوند. رژیم غذایی سرشار از چربی اشباع شده، از مواد غذایی ناسالم تشکیل شده است. پرهیز از استفاده مواد غذایی ناسالم در حفظ سلامت چشم موثر است. البته این به معنای بد بودن همه غذاها و حذف کامل آن‌ها از سبد غذایی نیست. یک متخصص تغذیه در کلیولند می‌گوید: «ما اجتناب کامل از چربی‌های اشباع را توصیه نمی‌کنیم. سعی کنید تعادل را رعایت کنید و کمی چربی سالم به سبد غذایی خود اضافه کنید.»

ما را در اینستاگرام دنبال کنید!

کدام غذاها برای سلامت چشم مضر هستند؟

داشتن یک رژیم غذایی سالم منجر به چشمانی سالم می‌شود و به حفظ سلامت چشم کمک می‌کند. تغذیه سالم شاید کمی مبهم باشد. چگونه بفهمیم از خوردن چه غذاهایی برای حفظ سلامت چشم پرهیز کنیم؟ غذاهای مضر برای سلامت چشم، معمولا در دسته‌های بسیار گسترده‌ای از غذاهای ناسالم قرار می‌گیرند. برخی از این مواد غذایی ناسالم را در ادامه بررسی می‌کنیم.

1-کربوهیدرات‌های ساده

کربوهیدرات‌های موجود در ماکارونی و نان سفید در حالی که خوشمزه است، با خطر ابتلا به بیماری‌های چشمی مرتبط است. وقتی که کربوهیدرات‌های ساده تجزیه می‌شوند، باعث افزایش قند خون می‌شوند. قند خون به عنوان انرژی برای سوخت بدن شما استفاده می‌شود. افزایش ناگهانی قند خون ناشی از رژیم غذایی نامناسب، یک عامل خطر برای بیماری دیابت است. رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات‌های ساده می‌تواند باعث افزایش وزن و افزایش خطر ابتلا به کلسترول بالا و بیماری‌های قلبی شود. همه‌ی این‌ها بر سلامت چشم تاثیر می‌گذارند.

حفظ سلامت چشم

درباره بیماری دیابت بیشتر بخوانید!

2-سدیم

یک رژیم غذایی با سدیم بالا و افزایش مکرر نمک، می‌تواند منجر به فشار خون بالا و بیماری فشار خون شود. با گذشت زمان فشار خون بالا سبب آسیب عمیق در چشم می‌شود. این آسیب شامل صدمه دیدن رگ‌های خونی، تجمع مایع زیر شبکیه و انسداد جریان خون و صدمه به اعصاب چشم است. همه‌ی این موارد می‌توانند منجر به تاری دید و از دست دادن بینایی شوند. برخی غذاهای سرشار از سدیم شامل فست فودها، سوسیس و کالباس، موادغذایی کنسرو شده است. برای حفظ سلامت چشم بهتر است از خوردن این غذاها پرهیز کنید.

3-چربی اشباع شده و چربی ترانس

کارشناسان بهداشت توصیه می‌کنند از مواد غذایی حاوی روغن‌های هیدروژنه و چربی‌های ترانس پرهیز کنید. پرهیز از خوردن این روغن‌ها به حفظ سلامت چشم کمک می‌کند. روغن برای پخت و پز، با کمتر از چهار گرم چربی اشباع در هر قاشق غذاخوری توصیه می‌شود. مارگارین جایگزین سالمی برای کره است؛ اما سرشار از چربی‌های ترانس است که می‌تواند سطح کلسترول خون را افزایش می‌دهد. چربی‌های ناسالم را با چربی‌های غیر اشباع چندگانه مانند اسیدهای چرب امگا 3 جایگزین کنید.

انتخاب مواد غذایی مفید برای چشم

4-چاشنی‌ها و سس‌ها

سس مایونز، سس سالاد و حتی ژله سرشار از چربی هستند و به طور بالقوه برای سلامت چشم مضر هستند. به طور کلی مصرف هر چه کمتر این نوع افزودنی‌ها به حفظ سلامت چشم کمک می‌کند.

5-نوشیدنی‌های شیرین

نوشابه، نوشیدنی‌های ورزشی، نوشیدنی‌های انرژی‌زا و سایر نوشیدنی‌های شیرین می‌توانند حاوی ۷ تا ۱۰ قاشق غذاخوری شکر در هر نوشیدنی باشند. این مقدار قند اضافه شده می‌تواند منجر به افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2، بیماری قلبی و دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن (تخریب لکه زرد چشم) شود. پرهیز از خوردن انواع نوشابه ها برای حفظ سلامت چشم مفید است.

وشیدنی های مضر برای چشم

6-کافئین

کافئین موجود در قهوه و چای ممکن است فشار داخل چشم (IOP) را افزایش دهد. مطالعات نشان می‌دهد که این فشار در افراد مبتلا به بیماری گلوکوم (آب سیاه) یا فشار چشم (OHT) که کافئین مصرف کرده‌اند، افزایش می‌یابد. فشار داخل چشم خیلی بالا می‌تواند باعث از آسیب به بینایی و کوری شود.

درباره فشار چشم بیشتر بخوانید!

آیا رژیم غذایی ناسالم باعث آب مروارید می‌شود؟

آب مروارید بیماری‌ای است که باعث کدر شدن عدسی طبیعی چشم می‌شود. در طی این بیماری پروتئین‌های موجود در لنز تجزیه می‌شوند و باعث تاری دید، کاهش وضوح رنگ، حساسیت به نور و کاهش دید در شب می‌شوند. پیری شایع‌ترین علت آب مروارید است. با این حال پرهیز از مصرف مشروبات الکلی و کنترل قند خون در حفظ سلامت چشم نقش دارد. اگر قند خون به طور مداوم بالا بماند، عدسی چشم متورم می‌شود. این عدسی همچنین قند خون را به سوربیتول تبدیل می‌کند. سوربیتول ماده‌ای است که چشم جمع می‌شود و ممکن است باعث آب مروارید شود. کنترل قند خون در بیماران دیابتی بسیار اهمیت دارد.

آیا بین رژیم غذایی سالم و بیماری دژنراسیون ماکولا ارتباطی وجود دارد؟

دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD)، یک بیماری چشمی است که باعث تباهی و تخریب لکه زرد چشم می‌شود. لکه زرد در واقع لایه پشتی چشم است و تصاویری که ما می‌بینیم را ضبط می‌کند. این تصاویر از طریق عصب بینایی به مغز فرستاده می‌شود و ما اینگونه می‌بینیم. AMD علت اصلی از دست دادن بینایی در بین افراد بالای 50 سال است. افزایش سن بزرگترین عامل خطر است. با این حال فشار خون بالا و رژیم غذایی نامناسب نیز می‌تواند خطر ابتلا را افزایش دهد. لکه زرد محیطی است که در آن مقدار زیادی رادیکال‎های آزاد آسیب‌زننده سلول وجود دارد.

ویتامین‌ها و مواد معدنی سرشار از آنتی اکسیدان، ممکن است با خنثی کردن این رادیکال‎های آزاد در پیشگیری از بیماری تخریب لکه زرد نقش داشته باشند. این آنتی ‌اکسیدان‌ها شامل ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E و زینک هستند. تعداد زیادی از شواهد علمی نشان می‌دهند که رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان و مواد ضد التهابی، ممکن است بیماری‌های چشمی و مشکلات چشمی را کاهش دهد و در حفظ سلامت چشم موثر باشد.


منابع

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *