![آلرژی یا حساسیت فصلی چیست؟ راه های درمان حساسیت فصلی](https://herberis.com/wp-content/uploads/2024/04/PIC1-1.jpg)
آلرژی یا حساسیت فصلی چیست؟ راه های درمان حساسیت فصلی
اگر آلرژی و یا حساسیت فصلی دارید، فصل بهار می تواند برای شما فصل سختی باشد. بهار زمانی از سال است که گرده افشانی ها، علف های هرز و درختان زیاد می شود و باعث رینیت آلرژیک می شود که به عنوان تب یونجه نیز شناخته می شود. این آلرژی ها با علائم تحریک کننده مانند آبریزش چشم، عطسه، گرفتگی بینی و خارش گلو همراه هستند. در برخی موارد، آلرژی می تواند منجر به آسم شود و مشکلات تنفسی ایجاد کند. با بارش باران در فصل بهار، علف ها و درختان زودتر از حد معمول رشد می کنند. جالب است که بدانید بارش باران معمولا گرده ها را از بین می برد، اما تعداد گرده ها می تواند بعد از بارندگی به زودی افزایش یابد همچنین باد یکی دیگر از عوامل تشدید حساسیت فصلی در بهار است. در ادامه مقاله ی آلرژی یا حساسیت فصلی چیست؟ راه های درمان حساسیت فصلی تیم آموزشی هربریس به معرفی و بررسی بیشتر این بیماری و راه های پیشگیری و درمان حساسیت فصلی می پردازد پس اگر شما هم به دنبال راه های درمان حساسیت فصلی هستید و از این بیماری رنج میبرید در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید!
علائم آلرژی فصلی
حساسیت فصلی یا آلرژی فصلی می تواند در بهار، تابستان و اوایل پاییز برای ما اتفاق بیفتد. آلرژی فصلی معمولاً علائم خاص خود را دارد که در زیر به مهم ترین آنها اشاره میکنیم:
- آبریزش بینی و احتقان
- سرفه
- خارش بینی یا گلو
- آبریزش، خارش ویا قرمزی چشم
- عطسه کردن
- مخاطی که از پشت گلوی شما جاری می شود
- زیر چشم ها تا حدودی متورم و کبود می شود
- خستگی، معمولاً به دلیل خواب ضعیف ناشی از گرفتگی بینی
نحوه تشخیص آلرژی فصلی
یافتن دلایل آلرژی می تواند به شما در جلوگیری از آنها کمک کند. خوشبختانه، تشخیص حساسیت فصلی معمولا آسان تر از سایر آلرژی ها است. اگر هر یک از علائم ذکر شده در بالا را در زمان خاصی از سال دارید، ممکن است دچار آلرژی فصلی شده باشید. پزشک شما همچنین می تواند بینی و گلو شما را معاینه کند تا ببیند آیا از آلرژی فصلی رنج می برید یا خیر. در ادامه به معرفی و بررسی دو مورد از روش های متنوع و موئثرتشخیص حساسیت فصلی خواهیم پرداخت:
تست پوستی
تست پوستی میتواند به سرعت واکنشهای آلرژیک به دهها عامل رایج از جمله کپک، گرد و غبار، گرده و حیوانات خانگی را شناسایی کند. این آزمایش شامل یک خراش یا خراش کوچک روی پوست، معمولاً روی ساعد یا پشت آن است. سپس کمی مایع حاوی ماده حساسیت زا روی پوست ریخته می شود. پس از 15 دقیقه، اگر یک برآمدگی قرمز ظاهر شود، ممکن است به آن ماده حساسیت داشته باشد.
آزمایش خون
یکی دیگر از راه های تشخیص آلرژی فصلی، انجام آزمایش خون است. هر منطقه از کشور دارای پروفایل های گرده خاصی است. آزمایش خون می تواند مشخص کند که به کدام گرده ها حساس هستید. آزمایش آلرژی فقط در صورت داشتن علائم انجام می شود. تست مثبت بدون سابقه علائم پس از قرار گرفتن در معرض به این معنی نیست که شما یک آلرژی واقعی دارید.
درمان حساسیت فصلی و جلوگیری از بروز علائم آن
تا این قسمت از مقاله ی آلرژی یا حساسیت فصلی چیست؟ راه های درمان حساسیت فصلی به معرفی این بیماری، علائم و نحوه تشخیص آن پرداختیم و اما در ادامه تیم آموزشی هربریس راه های درمان و جلوگیری از بروز علائم این بیماری را به شما نشان خواهند داد با ما همراه باشید.
جای هیچ نگرانی نیست، فعالیت هایی وجود دارد که مبتلایان به آلرژی می توانند برای کاهش علائم خود حتی در این فصل سخت انجام دهند که در زیر آورد شده است:
1.از قرار گرفتن زیاد در معرض گرده گل خودداری کنید
زمانی که هوا گرم می شود، از چمن زنی خودداری کنید و از انبوه برگ های کپک زده دوری کنید. افراد مبتلا به آلرژی فصلی نیز باید از مواد محرک مانند مواد شیمیایی قوی و آلودگی اجتناب کنند.
2.خانه و ماشین خود را از گرده پاک نگه دارید
در روزهایی که تعداد گرده ها زیاد است، درها و پنجره های خود را بسته نگه دارید. در داخل خانه بمانید، مخصوصاً در بعدازظهرها و عصرها که سطح گرده در بالاترین حد است. خانه خود را با استفاده از تهویه مطبوع خنک کنید.
3. بقایای گرده در فضای باز را پاک کنید
پس از بیرون رفتن در روزهای پر گرده، دوش بگیرید تا گرده ها را بشویید و لباس تمیز بپوشید. از شستشوی بینی با نمک برای کمک به پاک کردن آلرژن ها از بینی خود استفاده کنید.
4.آلرژی های خود را بشناسید
یک آزمایش خون ساده یا یک آزمایش پوستی (که در بالا به آنها اشاره کردیم) در مطب پزشک می تواند تشخیص دهد که به چه چیزی حساسیت دارید. شناسایی این آلرژن ها برای ایجاد یک برنامه درمانی موثر مهم است.
5.با پزشک خود صحبت کنید
از پزشک خود در مورد گزینه های مناسب درمانی سوال کنید و آن برنامه درمانی را دنبال کنید.
درمان آلرژی بدون نیاز به نسخه تا ایمونوتراپی
بهتر است درمان حساسیت های فصلی با اجتناب از محرک هایی که در بدن ما علائم ایجاد می کنند شروع شود. این نوع درمان می تواند شامل استفاده از برخی از نکات ذکر شده در بالا باشد. همچنین پزشک شما می تواند داروهای بدون نسخه یا نسخه ای را برای درمان علائم آلرژی یا حساسیت فصلی شما توصیه کند. این دارو ها می توانند شامل استروئیدهای بینی و یا قطره های چشمی برای کمک به کاهش علائم مرتبط با چشم و بینی باشد. گزینه بعدی برای بیماران مبتلا به حساسیت فصلی شدید، ایمونوتراپی است.
نحوه درمان در روش ایمونوتراپی به پاسخ ایمنی بدن نسبت به آلرژن ها می پردازد. از طریق قرار گرفتن در معرض آلرژن های خاص، بدن تا زمانی که آنها را به عنوان یک تهدید تلقی نکند مقاوم می شود. این درمان مستلزم رفت و آمد های منظم به مطب پزشک برای تزریق (واکسن های آلرژی) یا قرص های زیر زبانی است. این فرآیند می تواند سه تا پنج سال تا تکمیل درمان زمان ببرد همچنین این این شیوه ی درمانی می تواند برای حدود 85 درصد از مبتلایان به آلرژی بسیار موثر باشد.
نتیجه گیری
حساسیت فصلی که با نام های دیگری چون آلرژی فصلی و تب یونجه نیز شناخته می شود یکی از بیماری هایی رایج است که با آمدن فصل جدید، رشد و فعالیت گیاهان و درختان(گرد افشانی) به سراغ ما می آید در این مطل تیم آموزشی هربریس به معرفی این بیماری بررسی علایم آن و راه های پیشگیری و مقابله با آن پرداختند همچنین شما میتوانید نظرات و پیشنهادات و تجربیات خود را در رابطه با بیماری حساسیت فصلی و موضوع مقاله امروز آلرژی یا حساسیت فصلی چیست؟ راه های درمان حساسیت فصلی از قسمت دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.