فشارخون به دلایل متعدد ایجاد میشود اما شایعترین دلیل بروز فشارخون « بی علتی » است و شاید یک سابقه خانوادگی قوی، مهمترین علت فشارخون محسوب شود.
به گزارش مشرق، فاطمه یساری، فوق تخصص کلیه و هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: فشارخون بیماری است که مربوط به عروق و رگهای بدن است .
هرگاه چربی در رگهای بدن رسوب کند رگها تنگ میشوند . در نتیجه خون با فشار بیشتری از این رگها عبور میکند و باعث بالا رفتن فشارخون میشود ک. به دنبال این تغییرات، فرد دچار علائم میشود.
وی گفت : در این بین یکی از علل فشار خون، کلیه است که با ایجاد اشکال در عروق کلیه و یا در بافت کلیه منجر به ایجاد فشار خون میشود.
ایشان بیان داشت: اگر رگهای خون رسان کلیه دچار سفتی شوند و رسوب چربی در دیواره آنها ایجاد شود، خون با فشار بیشتری جریان مییابد . در نتیجه باعث تنگ شدن عروق کلیه و کاهش خون رسانی به کلیه میشود ک . این اختلال هم با افزایش فشار خون و هم با آسیب به بافت کلیه همراه است. این پدیده را رنو واسکولار هایپرتنشن می نامند.
یو گفت:در بیماریهای عفونی و یا بیماریهایی که با دفع پروتئین و خون از کلیه همراه است . همچنین در نارسایی حاد و مزمن کلیه با احتباس آب و نمک در بدن روبرو هستیم که موجب افزایش فشار خون با دلیل کلیوی میشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به این سوال ، گفت: به طور معمول فشار خون۸۰/۱۲۰است که عدد۱۲۰ را فشار سیستول می نامند . عدد ۸۸۰ را فشار دیاستول مینامند. به هر دلیلی که فشار خون بالاتر از ۸۵/۱۳۰ باشد، بیمار مبتلا به فشار خون محسوب میشود.
وی گفت:گاهی علل ثانویه (دیابت ،کم کاری و پرکاری تیروئید و…..)باعث فشار خون میشود که در این صورت نیاز به درمان بیماری زمینهای است.
استاد نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت:جهت تایید بیماری فشار خون،به غیر از انجام آزمایش خون و ادرار, به انجام سونوگرافی کلیه برای اثبات یا رد بیماریهای مزمن کلیه نیازمندیم.
یساری در پاسخ به این سوال ،گفت: در قدم اول، تغییر سبک زندگی فرد بسیار مهم است. کنترل وزن، کاهش مصرف نمک وچربی ، افزایش فعالیت بدنی،ترک سیگار ودخانیات،دوری از استرس و…. از جمله اقدامات اولیه محسوب میشود . در صورت عدم بهبود در مرحله بعد به سراغ درمانهای دارویی میرویم.
این محدودیت در افرادی که در کنار فشار خون مبتلا به نارسایی قلبی هستند نیز اعمال میشود.
یساری گفت: سنگریزه ها نمیتوانند در کلیه باعث فشار خون یا تخریب بافت کلیه شوند . اما افرادی که سنگهای بزرگ دارند و یا بیمارانی که به خاطر سنگ کلیه، سنگ شکنی و یا جراحی میشوند ممکن است مقداری از بافت کلیه تخریب و در آینده مستعد این بیماری شود.