ویرایش محتوا

Herberis - Fazldarou

knowledge based Fazl Darou company is created by a group of research pharmacists with trusting the natives and their knowledge in 2018. the aim of Fazl Darou is to produce pharmaceutical products needed by the country.

Contacts

چگونه خواب بر سلامت قلب تأثیر می گذارد؟

  • Home
  • -
  • قلب و عروق
  • -
  • چگونه خواب بر سلامت قلب تأثیر می گذارد؟
چگونه خواب بر سلامت قلب  تأثیر می گذارد؟

تاثیر خواب بر سلامت قلب

خواب و قلب ، چه ارتباطی با هم دارند ؟ چطور میتوان با تنظیم خواب و بهبود بهداشت خواب ، سلامت قلب را تنظیم کرد ؟ در ادامه این مطلب به این سوالات پاسخ خواهیم داد …

قلب مسئول پمپاژ خون در سراسر بدن است، و همینطورسیستم گردش خون را تقویت می کند.متاسفانه مشکلات قلبی یکی از دلایل اصلی بیماری ها  و مرگ و میر  محسوب می شود. عواملی مانند رژیم غذایی نامناسب، ورزش محدود و سیگار کشیدن می تواند به قلب آسیب برساند، همچنین خطرات کمبود خواب برای سلامت قلب به طور فزاینده ای شناخته شده است.

خواب ،زمانی را برای بازیابی و شارژ مجدد بدن فراهم می کند و تقریباً در تمام جنبه های سلامت جسمی نقش کلیدی ایفا می کند. خواب ناکافی می تواند مشکلات فشار خون  ، خطر بیماری قلبی، حملات قلبی، دیابت و سکته را افزایش دهد.

در نتیجه، خواب خوب میتواند به جلوگیری از آسیب به سیستم قلبی -عروقی کمک کند، و برای افرادی که مشکلات قلبی دارند، می تواند بخشی از پیروی از یک سبک زندگی سالم باشد.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید!

چگونه خواب بر سلامت قلب  تأثیر می گذارد؟

خواب خوب فقط برای افزایش سطح انرژی شما مهم نیست، بلکه برای سلامت قلب شما نیز حیاتی است. خواب کافی و خوب نیز به شما کمک می کند تا در طول روز عملکرد طبیعی داشته باشید،همچنین به بدن شما کمک می کند تا خود را ترمیم کند.

  • کاهش فشار خون: خواب کافی و با کیفیت می‌تواند فشار خون را کاهش دهد. در حالت خواب، فشار خون به حالت طبیعی و سالم برمی‌گردد و این موضوع می‌تواند ریسک بروز بیماری‌های قلبی که به فشار خون بالا مرتبط هستند، را کاهش دهد.
  • بهبود ریتم قلبی: خواب منظم و کافی می‌تواند بهبود ریتم قلبی را تسهیل کند. در حالت خواب، ریتم قلب به حالت طبیعی و سالم برگشته و این موضوع می‌تواند ریسک بروز بیماری‌های قلبی که با ضربان قلب نامنظم مرتبط هستند، را کاهش دهد.
  • کاهش التهاب: خواب کافی می‌تواند به کاهش التهاب در بدن کمک کند. التهاب مزمن در بدن می‌تواند به آسیب دیواره‌های عروق و افزایش ریسک بروز بیماری‌های قلبی منجر شود. خواب کافی می‌تواند به کاهش التهاب و پیشگیری از این بیماری‌ها کمک کند.
  • بهبود کارایی متابولیک: خواب کافی می‌تواند بهبود کارایی متابولیک بدن را تسهیل کند. خواب کافی می‌تواند سطح قند خون را کنترل کند، مقدار کلسترول بد را کاهش دهد و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن را تسهیل کند. این موارد می‌توانند به پیشگیری از بیماری‌های قلبی کمک کنند.
  • کاهش استرس: خواب کافی می‌تواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند. استرس مداوم و بلندمدت می‌تواند عواملی مانند افزایش فشار خون، افزایش ضربان قلب و افزایش ریسک تشکیل لخته خون را تحت تأثیر قرار دهد. با کاهش استرس، ریسک بروز بیماری‌های قلبی مرتبط با استرس نیز کاهش می‌یابد.

قلب و خواب

چقدر به خواب در شبانه روز نیاز داریم؟

بیشتر بزرگسالان به حداقل 7 ساعت خواب در هر شبانه روز نیاز دارند.خواب کمتر در  در طول زمان گفته شده  می تواند منجر به مشکلات جدی سلامتی از جمله بیماری قلبی شود.

نیاز به خواب هر فرد ممکن است متفاوت باشد و به عواملی مانند سن، فعالیت روزانه، سلامت عمومی و عوامل فردی دیگر بستگی داشته باشد. با این حال، برخی راهنماها برای مقدار خواب مورد نیاز در طول شبانه‌روز پیشنهاد می‌دهند. به طور کلی:

– نوزادان (تا 3 ماهگی): نیاز به 14-17 ساعت خواب در 24 ساعت دارند.

– کودکان (3 ماه تا 12 سال): نیاز به 10-12 ساعت خواب در 24 ساعت دارند.

– نوجوانان (13 تا 18 سال): نیاز به 8-10 ساعت خواب در 24 ساعت دارند.

– بزرگسالان (18 تا 64 سال): نیاز به 7-9 ساعت خواب در 24 ساعت دارند.

– سالمندان (65 سال و بیشتر): نیاز به 7-8 ساعت خواب در 24 ساعت دارند.

مهم است توجه کنید که  هر فرد ممکن است نیاز خاصی به خواب داشته باشد. برخی افراد ممکن است با کمتر یا بیشتر از مقادیر فوق نیز به خوبی عمل کنند.

چه شرایط سلامتی با کمبود خواب مرتبط است؟

بزرگسالانی که در هر شبانه روز کمتر از 7 ساعت می‌خوابند، احتمال بیشتری دارد که  مشکلات سلامتی از جمله حمله قلبی، آسم و افسردگی داشته‌ باشند. برخی از این مشکلات سلامتی خطر بیماری قلبی، حمله قلبی و سکته را افزایش می‌دهند. این در زیر به سه مورد از مشکلات سلامتی اشاره شده است که شامل :

فشار خون بالا

در طول خواب طبیعی، فشار خون شما 10 تا 20 درصد  پایین می آید. داشتن مشکلات خوابی از جمله کمتر از 7 ساعت خوابیدن یا بی خوابی های مکرر به این معنی است که فشار خون شما برای مدت طولانی  بالاتر می ماند. فشار خون بالا یکی از خطرات اصلی بیماری قلبی و سکته است.

دیابت نوع 2

دیابت بیماری است که باعث تجمع قند در خون می شود، وضعیتی که می تواند به رگ های خونی شما آسیب برساند. برخی از مطالعات نشان می دهد که داشتن خواب کافی وخوب ممکن است به افراد در بهبود کنترل قند خون کمک کند.

درباره بیماری دیابت بیشتر بدانید!

چاقی

کمبود خواب می تواند منجر به افزایش وزن ناسالم شود. این امر به ویژه در مورد کودکان و نوجوانان که بیشتر از بزرگسالان به خواب نیاز دارند صادق است. نداشتن خواب کافی ممکن است بر بخشی از مغز که گرسنگی را کنترل می کند، تأثیر بگذارد.

درباره چاقی و معضلات آن بر بدن بیشتر بخوانید!

تاثیر بی خوابی بر قلب

چه شرایط خوابی می تواند به سلامت قلب  آسیب برساند؟

با گذشت زمان، مشکلات خواب می تواند به سلامت قلب شما آسیب برساند.

خواب زیاد

خواب زیاد و بیش از حد نیز می‌تواند به سلامت قلب آسیب برساند. خواب طولانی ممکن است باعث افزایش ریسک بروز اضطراب، افزایش وزن، افزایش ضربان قلب و اختلال در متابولیسم شود.

خواب نامنظم

خواب نامنظم و عدم رعایت الگوی مناسب خواب می‌تواند به سلامت قلب آسیب برساند. خواب نامنظم ممکن است باعث اختلال در ریتم قلبی، افزایش فشار خون و افزایش ریسک بروز بیماری‌های قلبی شود.

آپنه خواب

آپنه خواب زمانی اتفاق می افتد که راه هوایی شما به طور مکرر در طول خواب مسدود شده و باعث می شود که میزان اکسیژن دریافتی بدن کاهش پیدا کند. آپنه خواب می تواند ناشی از برخی مشکلات سلامتی مانند چاقی و نارسایی قلبی باشد. و خطر ابتلا به بسیاری از مشکلات را از جمله فشار خون بالا، حمله قلبی و سکته را افزایش می دهد.

بی خوابی

بی خوابی  به مشکل در خوابیدن، خواب ماندن یا هر دو اشاره دارد. از هر 2 بزرگسال، 1 نفر در برخی مواقع بی خوابی کوتاه مدت را تجربه می کند و از هر 10 نفر یک نفر ممکن است بی خوابی طولانی مدت داشته باشد. بی خوابی با فشار خون بالا و بیماری قلبی مرتبط است. با گذشت زمان، خواب ضعیف همچنین می تواند منجر به عادات ناسالمی شود که به قلب آسیب می رساند، برخی از این عادات ناسالم شامل : سطوح استرس بالا، انگیزه کمتر برای فعالیت بدنی، و انتخاب وعده های  غذایی ناسالم.

برای اینکه  خواب بهتری داشته باشیم  چه کار کنیم؟

  • یک برنامه منظم قبل از خواب داشته باشید:

سعی کنید هر شب تقریباً در یک ساعت مشخص به رختخواب بروید و  صبح در یک ساعت مشخص از خواب بیدار شوید. برای خوابیدن از  لباس‌های مخصوص خواب استفاده کنید. این موارد به ظاهر کوچک،  سرنخ‌هایی به مغز شما می‌دهند که زمان خواب فرا رسیده است.

  • وسایل الکترونیکی را  در اتاق خواب خاموش نگه دارید.

محیط خواب عامل مهمی در داشتن خواب خوب است. 30 دقیقه قبل از ورود به اتاق خواب خود از داشتن تلویزیون یا کامپیوتر در اتاق خواب یا مطالعه در شب با کتابخوان الکترونیکی خودداری کنید.

  • از نوشیدن الکل خودداری کنید.

از نوشیدن الکی قبل از خواب خودداری کنید همچنین استفاده از نوشیدنی های کافئین دار در روز نیز اهمیت دارند. بدن افراد در مواجهه با الکل و نوشیدنی های کافئین دار  متفاوت است ،ممکن است بدن شما شش ساعت یا بیشتر طول بکشد تا از شر کافئین خلاص شود.

  • در اوایل روز به اندازه کافی نور طبیعی دریافت کنید.
  • در طول روز فعالیت بدنی کافی داشته باشید. سعی کنید چند ساعت پس از خواب ورزش نکنید.
  • اتاق خواب خود را خنک، تاریک و ساکت نگه دارید.

کم خوابی و قلب

آیا کم خوابی بر سلامت قلب تأثیر می گذارد؟

مطالعات نشان می دهد که مشکلات خواب، از جمله کم خوابی و خواب پراکنده، اثرات منفی بر سلامت قلب دارند.خواب یک زمان ضروری برای ریکاوری بدن است. در طول مراحل خواب حرکت چشم و ضربان قلب کند می شود، فشار خون کاهش می یابد و تنفس تثبیت می شود. این تغییرات استرس را بر قلب کاهش می‌دهد.در نتیجه، کمبود خواب مزمن با مشکلات قلبی متعدد مرتبط است.

نارسایی قلبی می تواند باعث مشکلات خواب شود

عوارض نارسایی قلبی می تواند خواب شما را تحت تاثیر قرار دهد. مثلا:

  • درد و ناراحتی قفسه سینه باعث می‌شود استراحت و خوابیدن یا به خواب رفتن سخت شود.
  • دراز کشیدن در رختخواب می تواند باعث تنگی نفس شما شود.
  • ممکن است مجبور شوید در طول شب برای ادرار کردن از خواب بیدار شوید.
  • در طول روز، که شما ایستاده و نشسته اید، مایع اضافی به طور معمول در پاهای شما رسوب می کند. اما هنگامی که دراز بکشید و به سمت قفسه سینه شما حرکت می کند. این موضوع می تواند باعث بسته شدن ریه ها و راه های هوایی شما شود و تنفس را سخت تر کند.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *