ویرایش محتوا

Herberis - Fazldarou

knowledge based Fazl Darou company is created by a group of research pharmacists with trusting the natives and their knowledge in 2018. the aim of Fazl Darou is to produce pharmaceutical products needed by the country.

Contacts

انواع بیماری های قلبی و عروقی – بررسی 7 بیماری قلبی❤️

  • Home
  • -
  • قلب و عروق
  • -
  • انواع بیماری های قلبی و عروقی – بررسی 7 بیماری قلبی❤️
انواع بیماری های قلبی و عروقی – بررسی 7 بیماری قلبی❤️

بیماری های قلبی و عروقی یکی از علت های اصلی مرگ و میر  است. در حالی که می تواند کشنده باشد اما قابل پیشگیری است ، همچنین می توان  بسیاری از علائم آن  را با داروها، روش ها و تغییر سبک زندگی کاهش داد.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید!

بیماری عروق کرونر (CAD)

بیماری عروق کرونر (CAD)یا گرفتگی رگ قلب، وضعیتی است که جریان خون را به سمت قلب شما کاهش می دهد.زمانی که ، عروق کرونر خون، مواد غذایی و اکسیژن  را به  قلب می‌رسانند،  معمولا به علت جمع شدن کلسترول در آنها،  آسیب می‌بینند، این لایه‌ها باعث نازک شدن رگ ها شده و در نهایت موجب  می شود که خون و اکسیژن کافی به قلب نرسد. این بیماری می‌تواند خطر حمله قلبی را افزایش دهد.

همچنین این بیماری می تواند باعث شود که قلب شما ضعیف شود و ضربان آن از ریتم خارج شود. با گذشت زمان، می تواند منجر به نارسایی قلبی شود.(دقت شود که  درد قفسه سینه، تنگی نفس و سایر علائم با CAD مرتبط هستند.)

آنژین

آنژین نوعی بیماری قلبی است که در آن هم اکسیژن کافی به ماهیچه قلب نمی رسد. همچنین این بیماری یکی از نشانه های عروق کرونر محسوب می شود. آنژین ممکن است با نشانه هایی مانند سفتی، سنگینی یا فشار در قفسه سینه احساس شود. ممکن است شامل احساس درد، سوزش یا بی حسی نیز باشد.

این احساس همچنین ممکن است از شانه به سمت پایین به انگشتان دست یا بالای شکم شما گسترش یابد. شما معمولاً درد آنژین را در بالای گوش یا زیر ناف خود احساس نمی کنید.میزان ابتلا به این بیماری در  زنان و افراد مسن بیشتر از مردان و افراد جوانتر می باشد.

آریتمی

آریتمی نوعی  اختلال در قلب است که بر ریتم ضربان قلب شما تأثیر می گذارد. این بیماری هنگامی اتفاق می افتد که تکانه های الکتریکی که مسئول هدایت و تنظیم ضربان قلب  هستند به درستی عمل نکنند.در این زمان است که تپش قلب با اختلال مواجه می شود.

انواع آریتمی شامل :
  1. خیلی سریع (تاکی کاردی)
  2. خیلی کند (برادی کاردی)
  3. خیلی زود (انقباض زودرس)
  4. بیش از حد نامنظم (فیبریلاسیون)
علائم آریتمی :
  • درد یا سفتی قفسه سینه
  • مشکل در تنفس
  • ضعف
  • سرگیجه یا سبکی سر
  • غش کردن
  • خستگی
  • تعریق
  • فشار خون پایین

بیشتر بخوانید: علائم هشدار دهنده حمله قلبی!

بیماری های قلبی و عروقی

کاردیو میوپاتی

کاردیومیوپاتی  بیماری است که مربوط به عضله قلب است ، که با گذشت زمان خطرناک می شود و می تواند تهدید کننده زندگی باشد. همچنین عضله قلب ضعیف می شود و دیگر نمی تواند خون را به طور موثر پمپاژ کند.

کاردیومیوپاتی می تواند ناشی از یک ویژگی ژنتیکی یا ارثی باشد یا می تواند ناشی از یکی از بسیاری از شرایط سلامتی مانند بیماری قلبی، پرکاری تیروئید یا مصرف الکل باشد. علائم این بیماری  شامل ضعف، سرگیجه، تنگی نفس، فشار خون بالا است.گزینه های درمانی برای کاردیومیوپاتی شامل تغییر سبک زندگی، داروها و جراحی است.

انواع کاردیومیوپاتی چیست؟

کاردیومیوپاتی دارای چهار نوع مختلف است:

کاردیومیوپاتی متسع:

شایع ترین نوع کاردیومیوپاتی است. که گاهی اوقات نیز به آن «قلب بزرگ شده» نیز می‌گویند، این نوع هنگامی اتفاق می افتد که عضله قلب شما بزرگ شده و ممکن است برای پمپاژ مؤثر خون بسیار ضعیف باشد. این نوع کادیومیوپاتی میتواند ارثی باشد یا می تواند نتیجه بیماری عروق کرونر باشد.

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک:

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، که معمولا ژنتیکی است، زمانی رخ می دهد که دیواره های قلب شما ضخیم می شود و از جریان خون در قلب شما جلوگیری می کند. که در نهایت موجب سفت شدن قلب می شود و خطر مشکلات الکتریکی را افزایش می دهد.

دیسپلازی بطن راست آریتموژنیک :

این بیماری نوعی  بسیار نادر از کاردیومیوپاتی است، اما علت اصلی مرگ ناگهانی در ورزشکاران جوان است. در این نوع کاردیومیوپاتی ، چربی و بافت فیبری اضافی جایگزین عضله بطن راست می شود. که باعث ریتم غیر طبیعی قلب و اختلال در عملکرد بطن راست می شود.

کاردیومیوپاتی محدود کننده:

کاردیومیوپاتی محدود کننده زمانی رخ می دهد که بطن ها سفت می شوند و نمی توانند به اندازه کافی شل شوند تا با خون پر شوند. بیماری قلبی، اسکار قلب، و آمیلوئید قلبی که اغلب پس از پیوند قلب رخ می دهد، از علل احتمالی این نوع  تصور می شود.

نقص مادرزادی قلب

بیماری قلبی مادرزادی یا نقص مادرزادی قلب، یک ناهنجاری قلبی است که در بدو تولد وجود دارد. این بیماری می تواند در قسمت های زیر تاثیرگذار باشد:

  • دیوارهای قلب
  • دریچه های قلب
  • رگ های خونی

در حال حاضر 1 میلیون بزرگسال و 1 میلیون کودک در ایالات متحده با نقایص مادرزادی قلبی زندگی می کنند. درمان‌ها و مراقبت‌های ویژه در چند دهه گذشته به شدت بهبود یافته است، در نهایت تقریباً همه کودکان مبتلا به نقص قلبی تا بزرگسالی زنده می‌مانند. برخی در طول زندگی خود نیاز به مراقبت مداوم برای نقص قلبی خود دارند. با این حال، بسیاری از آنها علیرغم شرایط خود به زندگی فعال و سازنده ادامه می دهند.

بیماری قلبی

نارسایی میترال

در ادامه توضیحات کامل تری از این نارسایی می‌خوانیم :

بیماری دریچه میترال چیست؟

در سمت چپ قلب بین دو حفره دهلیز چپ و بطن چپ دریچه میترال وجود دارد. این دریچه برای حفظ جریان خون در یک جهت از دهلیز چپ به بطن چپ کار می کند. همچنین می تواند از برگشت خون به عقب جلوگیری کند.

بیماری دریچه میترال هنگامی اتفاق می افتد که دریچه به درستی کار نمی کند و اجازه می دهد خون به سمت عقب و به دهلیز چپ جریان یابد. در نتیجه، قلب شما خون کافی را از محفظه بطن چپ به بیرون پمپاژ نمی کند تا خون پر از اکسیژن بدن را تامین کند. این بیماری می تواند علائمی مانند خستگی و تنگی نفس را ایجاد کند. با این حال، بسیاری از افراد مبتلا به بیماری دریچه میترال، هیچ علامتی را تجربه نمی کنند.

در صورت عدم درمان، بیماری دریچه میترال می تواند منجر به عوارض جدی زندگی شامل : ضربان قلب نا منظم و نارسایی قلبی شود.

انواع بیماری دریچه میترال

سه نوع بیماری دریچه میترال وجود دارد: تنگی، پرولاپس و نارسایی.

  • تنگی دریچه میترال:

تنگی هنگامی  اتفاق می افتد  که دهانه این  دریچه باریک می شود. این بدان معناست که خون کافی نمی تواند وارد بطن چپ شما شود.

  • افتادگی دریچه میترال:

پرولاپس زمانی اتفاق می افتد که فلپ های دریچه به جای محکم بسته شدن، برآمده می شوند. این مورد ممکن است  باعث جریان برگشتی خون (رگورژیتاسیون) شود و یا  از بسته شدن کامل دریچه جلوگیری          کند.

  • نارسایی دریچه میترال:

رگورژیتاسیون زمانی اتفاق می افتد که خون از دریچه نشت می کند و هنگامی که بطن چپ فشرده می شود، به سمت عقب به دهلیز چپ شما جریان می یابد.

آترواسکلروز

آترواسکلروز  باعث باریک شدن شریان ها می شود که علت آن  تجمع پلاک ها است. رگ های خونی همان شریان ها  هستند که اکسیژن و مواد مغذی را از قلب شما به سایر قسمت های بدن منتقل می کنند. با افزایش سن، چربی ها، کلسترول و کلسیم می توانند در شریان های شما جمع شوند و پلاک تشکیل دهند. تجمع پلاک باعث می شود که جریان خون در شریان های شما دشوار شود. این تجمع ممکن است در هر شریان بدن شما، از جمله اطراف قلب، پاها، مغز و کلیه ها رخ دهد.

این بیماری می تواند منجر به کمبود خون و اکسیژن در بافت های مختلف بدن شما شود. تکه های پلاک هم می تواند شکسته شده  و باعث لخته شدن خون شوند. عدم درمان، آترواسکلروز می تواند منجر به حمله قلبی، سکته مغزی یا نارسایی قلبی و سایر بیماری ها شود.آترواسکلروز یک مشکل نسبتا شایع مرتبط با افزایش سن است. این وضعیت قابل پیشگیری است و بسیاری از گزینه های درمانی موفق وجود دارد.

بیشتر بدانید: تفاوت سکته مغزی و حمله قلبی!

پیشگیری از بیماری قلبی

 

پیشگیری از بیماری های قلبی چگونه است ؟

با ایجاد یک سبک زندگی سالم می توان از بیماری های قلبی جلوگیری کرد.

عواملی که باعث می شود شما سبک زندگی سالم داشته باشید شامل:

  • نکشیدن سیگار
  • حداقل 30 دقیقه ورزش در روز
  • رژیم غذایی مناسب
  • جلوگیری از مصرف الکل
  • کنترل بیماری هایی از قبیل دیابت، فشارخون بالا و ..

ایسکمی قلبی چیست ؟

ایسکمی قلبی به مرگ یا آسیب به بافت عضله قلبی به دلیل کاهش جریان خون در عروق کرونر اشاره دارد. عروق کرونر مسئول تامین خون به عضله قلب هستند. این کاهش جریان خون می‌تواند ناشی از تنگی یا انسداد عروق کرونر باشد که می‌تواند به دلیل رسوبات چربی (تصلب شرایین)، خونریزی درون دیواره عروق یا تشکیل لخته خون در عروق رخ دهد.

هنگامی که جریان خون به عضله قلبی محدود می‌شود، بافت عضله قلبی کمتر به اکسیژن و مواد غذایی نیاز دارد و درد قفسه سینه (آنژین صدری) را تجربه می‌کند. اگر تنگی عروق کرونر به حدی شدید باشد که جریان خون به عضله قلبی متوقف شود، ممکن است بافت عضله قلبی آسیب ببیند و مرگ بافت عضله قلبی (انفارکتوس قلبی) رخ دهد.

علائم ایسکمی قلبی شامل درد قفسه سینه، تنگی نفس، تپش قلب، سرگیجه و تعریق بیش از حد می‌باشد.

سوراخی قلب چیست ؟

سوراخی قلب (همچنین به عنوان نقص قلبی ساختاری معروف است) وضعیتی است که در آن دیواره‌های قلب دارای سوراخ یا نقص هستند. این نقص می‌تواند از تولد وجود داشته باشد یا در طول رشد جنین در دوران بارداری شکل بگیرد.

در حالت طبیعی، دیواره‌های قلب تقسیم‌بندی کاملی دارند تا جریان خون با کیفیت بین بخش‌های مختلف قلب جابجا شود. اما در صورت وجود سوراخ یا نقص در این دیواره‌ها، ممکن است جریان خون بین بخش‌های قلبی اشتباه جریان یابد.

نوع و شدت سوراخی قلب متفاوت است و می‌تواند شامل:

– سوراخی ناقص بین دو بخش قلب (مثل سوراخی دیواره بین دو هرمی قلب یا دیواره بین دو بطن قلب)

-سوراخی کامل بین دو بخش قلب (مثل سوراخی دیواره بین دو هرمی قلب یا دیواره بین دو بطن قلب)

-سوراخی در دیواره بین هرمی و بطن قلب (مثل سوراخی دیواره بین هرمی و بطن راست قلب)

-سوراخی در دیواره بین هرمی و بطن قلب و نقص در صمام‌ها

علائم و عوارض سوراخی قلب ممکن است متناسب با اندازه و موقعیت سوراخ باشد و شامل ضعف، تنگی نفس، خستگی، سرگیجه، نارسایی قلبی و سیاه‌چاله‌ای (از انسداد جریان خون) می‌باشد. درمان سوراخی قلب ممکن است شامل داروها، روش‌های تصویربرداری و جراحی باشد.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *