تشخیص پیش دیابت می تواند یک علامت هشداردهنده باشد. این بیماری توسط قند خون (گلوکز) غیرطبیعی مشخص می شود که در این شرایط بدن به درستی از انسولین استفاده نمی کند. افراد مبتلا به پیش دیابت در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی عروقی قرار دارند. با این حال، تشخیص پیش دیابت به این معنا نیست که شما قطعاً به دیابت نوع ۲ مبتلا خواهید شد بلکه در صورت تشخیص به موقع و درمان زودرس می توانید این بیماری را کنترل کنید. در مبتلا به پیش دیابت حفظ رژیم غذایی مناسب بسیار مهم است و این بیماران باید رژیم غذایی خاصی را رعایت کنند.
پیش دیابت یعنی قند خون شما بالاتر از حد طبیعی می باشد که در صورت عدم تغییر در شیوه زندگی به احتمال زیاد به دیابت نوع ۲ مبتلا می شوید. پیش دیابت در طولانی مدت می تواند آسیب های جدی خصوصاً به قلب، رگ های خونی و کلیه ها وارد کند. خوردن غذاهای سالم، انجام فعالیت بدنی و حفظ وزن مناسب می تواند به بازگرداندن سطح قند خون بیماران کمک کند.
از نشانه های خاموش این بیماری بالاتر بودن میزان قندخون از حد مجاز است، اما نه به آن اندازه که دیابت شناخته شود. بیشتر افرادی که درگیر این وضعیت هستند اصلا خبر ندارند که دچارش هستند. دلیلش هم این است که فرد با اینکه بیماری اش در حال پیشرفت است احساسی کاملا طبیعی و سالم دارد. نشانه ها و علائمی وجود دارد که می توانید آنها را چک کنید.
پیش دیابت معمولاً هیچ علامت یا علائمی ندارد. یکی از علائم احتمالی این بیماری، تیرگی پوست در قسمت های خاصی از بدن مانند گردن، زیر بغل، آرنج، زانوها و ناخن ها می باشد. برخی از علائمی که نشان می دهد بیمار از مرحله پیش دیابت به مرحله به دیابت نوع ۲ منتقل شده است عبارتند از:
انتخاب سالم شیوه زندگی می تواند در پیشگیری افراد از ابتلا به پیش دیابت و پیشرفت آن به دیابت نوع ۲ موثر باشد. برای همین منظور سعی کنید:
جدی ترین پیامد پیش دیابت برای بیماران، پیشرفت بیماری به دیابت نوع ۲ است. علاوه بر آن، پیش دیابت با حملات قلبی ناشناخته (خاموش) در ارتباط بوده و می تواند به کلیه های بیماران آسیب برساند و عملکرد آن را مختل کند.
سبک زندگی سالم میتواند باعث جلوگیری از ابتلا به پیش دیابت و مانع پیشرفت آن به سوی دیابت نوع دو شود، حتی اگر دیابت در خانواده ما ارثی باشد.
سعی کنیم:
تشخیص پیشدیابت با انجام آزمایش قند خون ناشتا و دو ساعت بعد از صرف غذا انجام می شود.
تفسیر نتیجه آزمایش حتما باید توسط پزشک معالج انجام شود؛ چراکه هرگونه نتیجهگیری صرفا بر مبنای نتیجه آزمایش میتواند گمراهکننده باشد. بنابراین لازم است در این مورد حتما با پزشک خود مشورت کنیم.
اگر به پیش دیابت مبتلا هستید. برای کنترل آن، برخی توصیهها به شرح زیر ارائه می گردند:
اقداماتی که اغلب مراکز بالینی به افراد پیش دیابتی توصیه میکنند به شرح زیر هستند:
اگر اصلاح الگوی زندگی، برای کاهش خطر دیابت و بیماری قلبی کافی نباشد، دارو درمانی میتواند مفید باشد، ولی در کنار دارو درمانی باید همچنان الگوی زندگی سالم را رعایت نمود.