نارسایی مزمن وریدی
نارسایی مزمن وریدی یک اختلال شایع بوده که عروق پا را تحت تأثیر قرار میدهد. نارسایی مزمن وریدی یک بیماری است که در طی چندین سال و به دلیل عملکرد نامناسب دریچههای وریدی شکل میگیرد. علائم اولیه این بیماری شامل تورم مچ و ساق پا است. در صورتی که این بیماری تحت مداوا قرار نگیرد، ممکن است مویرگهای اطراف ورید مبتلا پاره شده و باعث تغییر رنگ پوست به قرمز مایل به قهوهای شوند. به علاوه، زخمهای بهبود نیافته که به آنها زخم استاز گفته میشود شکل میگیرند.
نارسایی مزمن وریدی زمانی اتفاق میافتد که وریدهای پا قادر به بازگرداندن خون به سمت قلب نباشند. (سرخرگها خون را از قلب به سمت اندامها حمل میکنند در حالی که وریدها خون را از قسمتهای مختلف بدن به سمت قلب میبرند). مشکلات دریچهها در وریدها باعث میشود که خون به جای این که به سمت قلب هدایت شود، در هر دو جهت شود. در صورتی که این دریچهها به درستی کار نکنند باعث تجمع خون در پاها میشوند. در صورتی که نارسایی وریدی مزمن تحت مداوا قرار نگیرد، درد، تورم و زخمهای واریسی به وجود میآیند. نارسایی مزمن وریدی تهدید خطرناک برای سلامتی محسوب نمیشود ولی باعث ایجاد درد و ناتوانی میشود.
علل
نارسایی مزمن وریدی بیشتر در بین افراد چاق، زنان باردار یا افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری را دارند دیده میشود. احتمال بروز این بیماری در افرادی که پای آنها دچار آسیبدیدگی شده است، عمل جراحی انجام دادهاند یا در گذشته سابقه لخته شدن خون داشتند بیشتر است. برخی از علل ابتلا به نارسایی مزمن وریدی عبارتند از:
- فشار خون بالا در وریدهای پا به مدت طولانی به دلیل نشستن یا ایستادنهای طولانی مدت
- بیتحرکی و ورزش نکردن
- استعمال دخانیات
- عوامل هورمونی (یائسگی)
- ترومبوز ورید عمقی (لخته شدن خون در ورید عمقی معمولاً در ساق یا ران پا)
- فلبیت (تورم و التهاب ورید سطحی معمولاً در پاها)
علائم
برخی از علائم ابتلا به نارسایی مزمن وریدی عبارتند از:
- اتساع وریدی
- تورم در پاها و مچ پا
- گرفتگی ساقهای پا یا خارش دردناک پاها
- درد در خلال راه رفتن که با استراحت رفع میشود.
- پوست قهوهایرنگ به خصوص در نزدیکی مچ پا
- بیماری واریس
- زخمهای واریس که در برخی مواقع به درمان بسیار مقاوم میشوند.
برخی از عواملی که احتمال ابتلا به نارسایی مزمن وریدی را افزایش میدهند
- سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری واریس
- افزایش سن هم برای مردان و هم برای زنان
- بارداری
- ملزومات شغلی مانند نیاز به ایستادنهای طولانی مدت
- چاقی و اضافهوزن
اگر وریدهای شما به درستی کار نمیکنند و شما از نارسایی مزمن وریدی و علائم همراه آن رنج میبرید (بیماری واریس و زخم واریس) باید بلافاصله به پزشک مراجعه کرده و اقدامات لازم پزشکی را انجام دهید. در صورتی که نارسایی مزمن وریدی تحت درمان قرار نگیرد ممکن است باعث عوارض و بیماریهای متعددی شود. متخصصین ما در کلینیک درمان واریس دکتر کریمی وضعیت بیماری شما را ارزیابی کرده و بهترین روشهای درمانی را برای رفع علتهای زمینهای و رفع علائم پیشنهاد میدهند. این اقدامات درمانی عبارتند از: بالا نگهداشتن پا، تمرینات ورزشی، استفاده از جورابهای مخصوص واریس، اسکلروتراپی، رادیو فرکانسی، لیزر درمانی و جراحی رگهای واریسی.